Nostalgische miniconsole Capcom Home Arcade komt 25 oktober uit

Al kort geteased, maar nu daadwerkelijk uit de doeken gedaan: Capcom Home Arcade. Ook spellenuitgever Capcom achtervolgt partijen als Nintendo, Sony en Atari, door aanstaande 25 oktober hun eigen nostalgische miniconsole te lanceren.

De Capcom Home Arcade bevat maarliefst zestien ingebouwde games, waaronder Street Fighter II: Hyper Fighters en de klassieke arcade-game van Alien vs. Predator.

Het emuleren van de klassieke games heeft Capcom overgelaten aan FB Alpha, die op hun beurt werkten met de officiële ROMs van oude Capcom-titels.

Qua hardware lijkt de miniconsole af te wijken van de gemiddelde retro-console van vandaag de dag. Het systeem vormt zelf ook de aaneengesmolten controller voor twee (in de vorm van het Capcom-logo), waarmee een ouderwets arcade-gevoel al snel realiteit wordt. De “controllers” in kwestie zijn uitgerust met achtwegs Sanwa-joysticks en OBSF-knoppen voor maximale precisie en duurzaamheid.

Voor al die hardware én het draaien van de games, voldoet slechts een simpele micro-USB aansluiting als spanningsbron. De uitvoer van het nostalgische beeldmateriaal wordt, zoals te verwachten was, gedaan over HDMI-kabel.

Om al die “vintage” technische grandeur uit de doeken te doen, werd uiteraard een strakke reclamevideo gemaakt, die onder de retro-liefhebbers zonder twijfel wat prettige gevoelens van weleer los zal maken:

Meer informatie over de klassieke Capcom-console vind je op de officiële Capcom Home Arcade website. Pre-orders voor 25 oktober kunnen nu al geplaatst worden op de Capcom Store; de richtprijs van de Capcom Home Arcade bedraagt daar 229,99 euro.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Volgens mij staat er een 2 teveel ??

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @Dedsec: Helaas klopt het… 🙁

 3.   
  Dedsec's avatar

  @Rolf Maas:

  Ja dan hou ik het bij me mini Snes Super nintende C64 en PS1.

  Weet jij nog en mini console ? Want ik heb er pas 4

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik voel ‘m wel. Enerzijds te vergelijken met de bestaande “miniconsoles”, maar anderzijds onderscheidt Capcom zich wel weer door die hele focus op dat arcade-gevoel voor twee. De richtprijs mag dan pijnlijk zijn, maar kan me goed voorstellen dat hier een flinke markt voor is.

  Qua specs en emulatie van games lijken ze zich in ieder geval netjes toe te spitsen, om nog maar niet te spreken van die bizarre build.

  @Dedsec: Veel noemenswaardige andere zijn er ook (nog) niet echt, denk ik zo. Misschien de Atari VCS in de gaten houden of helpen crowdfunden?