Chiptune-collectief EINDBAAS viert tiende verjaardag op 21 juni

Maken game-bliepjes je blij en ben je wel in voor een feestje? Dan doe je er goed aan EINDBAAS in de gaten te houden. Neerlands grootste chiptune-collectief is alweer bijna tien jaar oud, en dat wordt deze zomer gevierd met een retro-beats gevulde avond.

Op 21 juni staat Poppodium EKKO te Utrecht in het teken van EINDBAAS 25: 10 Years Anniversary Edition. Dat wordt een latertje, gezien het feestje rond 23:00 uur zal beginnen en pas rond 04:00 uur de volgende ochtend richting zijn einde zal lopen.

De nacht belooft een dansbare te worden met EINDBAAS’ gebruikelijke ode aan het chiptune-genre. De muzieksoort wordt doorgaans (live) in elkaar gedraaid met geluiden afkomstig van onder andere authentieke Game Boys, Amiga’s en Atari-systemen. Wát voor beats er vervolgens uitvloeien, dat is vrij te bepalen voor de DJ in kwestie, zolang de retro-bliepjes maar lekker dreunen.

Onduidelijk is nog welke (internationale) chiptune-artiesten van de partij zullen zijn. Een DJ-set of twee van EINDBAAS-eindbazen Frans Twisk en RoccoW ligt in de lijn der verwachtingen, maar de officiële line-up blijft nog even een mysterie.

Toegangskaarten voor het 8bit verjaardagsfeestje zijn vanaf nu te koop. Een enkele ticket voor dansbare avond kost 13,00 euro.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren