Weapon Mastery is nieuwste vorm van progressie in PUBG

Ben je uitzonderlijk goed met de Kar 98, maar bak je niks van granaten? Dan laat PlayerUnknown’s Battlegrounds je vanaf morgen haarfijn zien wat je wel en niet kan behalen met élk wapen. Onder het vaandel van “Weapon Mastery” voegt de PUBG Corporation een nieuwe (en waarschijnlijk laatste) vorm van progressie toe aan hun populaire battle royale.

Middels een nieuw tabblad in het menu wordt het voor spelers mogelijk om hun statistieken per wapen af te lezen, maar ook om te streven naar nieuwe mijlpalen. Door grote hoeveelheden kills te maken of speciale handelingen te verrichten met bepaalde wapens, stijg je in niveau.

Uiteraard wordt het bemeesteren van een wapen uiteindelijk beloond. Door speciale opdrachten te voltooien ontvang je niet alleen medailles en speciale emblemen, maar ook een volledig nieuwe cosmetische draai: Charms. Net als bijvoorbeeld een Rainbow Six: Siege wordt het mogelijk unieke tierelantijntjes aan de loop van je geweren te hangen.

Spelers dienen de bedeltjes zelf te verdienen aan de hand van hun prestaties in Weapon Mastery. Momenteel zijn er maar liefst twintig verschillende Charms te verdienen en verzamelen.

Aan de hand van PUBG’s officiële blogpost laat het ontwikkelteam weten dat Weapon Mastery het eerste onderdeel is van een groter systeem dat nu in the works is. Wat dat precies inhoudt voor de toekomst van PUBG’s progressie, is vooralsnog onduidelijk.

Vanaf 17 april wordt Weapon Mastery geïmplementeerd in de testservers van PlayerUnknown’s Battlegrounds‘ pc-versie. Een week later moet het nieuwe beloningssysteem ook “live gaan” op de reguliere servers, terwijl Weapon Mastery nog altijd in ontwikkeling is voor de console-versies.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren