Mede-oprichter Respawn stilletjes aangenomen bij Epic Games

Het talent van Respawn Entertainment trekt hoge ogen. Na het succes van Apex Legends en hoopvolle aanloop van Star Wars Jedi: Fallen Order blijkt Jason West, co-oprichter van Respawn Entertainment en Infinity Ward, stilletjes te zijn overgelopen naar Epic Games.

Berichtgeving over de aanname van West kwam aanvankelijk van Geoff Keighley, industrieveteraan en het grote gezicht van The Game Awards. Op zijn eigen Twitter bracht hij het nieuws naar buiten, waarna het al snel bevestigd werd door onder meer Hollywood Reporter.

West geldt weliswaar als een van de grote namen in de industrie, maar was vermoedelijk sinds 2013 niet meer werkzaam in de game-wereld. De beste man stond weliswaar aan het roer rondom de eerste Call of Duty-games en de latere geboorte van Respawn Entertainment, maar nam in 2013 ontslag, om daarna een tijd lang niet meer gezien te worden.

Nu schijnt West dus al ongeveer een maand actief te zijn bij Epic, terwijl hij daar werkt aan de (verdere) ontwikkeling van hun projecten. Onduidelijk is precies of West vooral Epic Games’ eigen Fortnite overziet of dat hij zich bezighoudt met andere, mogelijk toekomstige titels en/of de omstreden Epic Game Store.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren