Ubisoft biedt excuses aan voor homohatende tekst in The Division 2

Ubisoft ontving enige publieke ophef nadat het Franse bedrijf een niet zo smaakvol steekje heeft laten vallen in de recent uitgekomen The Division 2. In een muurtekening die moest refereren naar een single van de band Black Flag zit een kleine “grap”, die klaarblijkelijk niet gewaardeerd wordt anno 2019.

Het is niet meteen te zien, maar het staat er zeker. In een muurtekening is een politieagent afgebeeld die een donut naar binnen werkt. Op zijn badge staat het nummer FA6607. Oftewel, het scheldwoord ‘Faggot’. De situatie kwam aan het licht op een Imgur-gallerij waar allerlei spelfoutjes en andere onjuistheden uit de game worden getoond.

Een kleine troost voor Ubisoft: toevallige passanten zal het waarschijnlijk niet opvallen. Toch heeft het bedrijf besloten hun excuses aan te bieden. Er wordt gekeken hoe het komt dat deze afbeelding de game is ingekomen. Ook is de afbeelding middels een patch gisteren uit de game verwijderd.

Om toch op een positieve noot te eindigen: de eerste Raid voor The Division 2 is aantocht. Over iets minder dan twee weken, op 25 april om precies te zijn, kan je aan de slag met de eerste Raid voor acht spelers, een unicum voor de Division-franchise.

Meer weten over wat het tweede Division wel en niet goed doet? Lees ook onze uitgebreide The Division 2 review, of bekijk de uitgebreide videoreview van de nieuwe Tom Clancy-titel.

 1.   
  meatball's avatar

  SJW shit… Mensen moet eens wat ballen krijgen tegenwoordig.. Altijd dat zwakzinnig gejammer om niks.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Ja dan moet je is naar Jensen kijken, want er zijn al landen waar je zo de politie voor je deur hebt staan als je dit soort grappen maakt, en dan zit je gewoon een paar uur in de cel.

 3.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Ik denk dat mensen die naar jensen kijken ook binnen kort in de cel verdwijnen.

 4.   
  Dedsec's avatar

  @BearsRidingTanks: Ja van die linkse boze mensen die hem dood willen hebben, omdat die dingen laat zien die we niet mogen zien.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: “Die we niet mogen zien, maar die toch zichtbaar zijn voor(/zijn verzonnen door) lui als fucking Jensen”.

 6.   
  Petor's avatar

  @Dedsec: Denk niet dat iemand Jensen relevant genoeg vindt om m iets aan te doen…

 7.   
  Dedsec's avatar

  @MikeGevers:

  Nee hoor met filmpjes en al krijgen we het te zien, dus dan kan je nog moeilijk zeggen dat het verzonnen is.

  Maar ok wat die in de laatste aflevering over de EU liet zien is dus niet waar zeg jij ??

 8.   
  Overload14's avatar

  Hierbij moet ik toch wel even denken aan een aflevering van South-Park waarin die jongens in de problemen komen omdat ze een hoop bikers faggot’s noemen.
  Beetje triestig dat er tegenwoordig zoveel commotie kan zijn over kleine dingen terwijl er toch wel grotere problemen op deze aardbol zijn.

 9.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Mogen ze snel even aanpassen, stelletje flikkers

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Snap volledig dat dit sommige mensen te ver gaat, maar is dat niet juist het hele idee achter dit soort graffitiwerk? Dat het provoceert?

  Misschien een beetje vergezocht, maar ik zou dit wegzetten onder het vaandel van vrije kunst en worldbuilding. Dat Massive het in hun game heeft gestopt, zegt niet dat “ze er achter staan”, maar simpelweg dat er zulke mensen zijn/waren in hun wereld. Is toch niet meteen een schande?

  Red Dead heeft een aantal verwijzingen naar ultiem racistische groeperingen en mensen; dat wil toch ook niet zeggen dat Rockstar meteen fout is? Dat soort touchy subjects vormen een onderdeel van (naar mijn idee) goede worldbuilding, juist omdat we dat kunnen herkennen uit onze eigen wereld.