Assassin’s Creed-maker: ‘Amsterdam 1666 gaat zeker komen’

Het is alweer een lange tijd geleden dat we eindelijk weer iets hebben gehoord over Patrice Désilets’ game, die in onze eigen hoofdstad Amsterdam moet afspelen. Nadat de game in eerste instantie door THQ door faillissement werd geannuleerd, en in de brievenbus van Ubisoft belandde, verkreeg Désilets middels een rechtszaak weer de rechten van Amsterdam 1666.

Tijdens een gesprek met VG247 op Reboot Develop, een conferentie die zich geheel richt op de gehele game-industrie, heeft de maker van Assassin’s Creed laten doorschemeren dat Amsterdam 1666 nog zeker gaat gebeuren.

Toch zitten er nog vele haken en ogen aan het hele verhaal vast, zo heeft Désilets niet een gigantisch budget waar vrijwel iedere AAA-game wel over beschikt. Hoewel de technologie in al die jaren ook nog eens grote sprongen heeft gemaakt, betekent dat niet meteen dat Amsterdam 1666 op zeer oude technologie gaat werken.

Zo werkt Panache Digital Games, de huidige studio van Désilets, aan Ancestors: The Humankind Odyssey, een game met eigen engine die prima als basis kan fungeren voor Amsterdam 1666. Maar voordat we te hard van stapel lopen moet natuurlijk eerst dit project worden afgemaakt. Wanneer dat is gebeurd, is het nog maar de vraag of Amsterdam 1666 dan het volgende project gaat worden.

Indien Amsterdam 1666 het volgende project is, kan het nog wel enkele jaren duren voordat we eindelijk het resultaat aan de uiteinden van onze vingers kunnen beleven. Zo denkt Désilets eraan om de game geheel vanaf nul te maken.

Meer Amsterdam 1666

 1.   
  mmx's avatar

  Ik ben benieuwd naar deze game

 2.   
  tranceguy's avatar

  hmmmm

 3.   
  G-6's avatar

  Dit zal als alternatief toch ook een Assassin’s Creed kunnen worden, volgens mij is er genoeg te vertellen voor AC in Amsterdam/NL

 4.   
  Tadao's avatar

  Verrast dat ze het niet gelijk Amsterdamned noemen