Tussen Sea of Thieves en Star Wars | Gamersnet Podcast #56

Het is weer vrijdagmiddag, en dat betekent dat de Gamersnet Podcast klaarstaat je weekend feestelijk af te trappen. In aflevering #56 schuiven presentatoren Peter en Tom aan om hartig bij te praten over de afgelopen week in de game-wereld, en dat was wederom niet de minste…

Terwijl Peter zijn liefde voor Star Wars herontdekt, mocht Tom deze week eindelijk los over zijn ervaringen in Sea of Thieves, aan de hand van zijn bezoekje aan Rare.

Ondertussen ontplofte het internet alwéér met een reeks reviewbombs voor Borderlands, de nieuwste veldslag in de strijd tussen Epic en Steam. Dat stelt Peter niet bepaald gelukkig, net als de pijnlijke omstandigheden die het eens zo mooie BioWare nu plagen.

Daarnaast halen de heren ook de Stelling van de Week er even bij. Want ja, zou Sekiro: Shadows Die Twice écht beter af zijn zonder makkelijke modus?

Dat alles (en natuurlijk meer dan genoeg chaotisch gewauwel) is nu te beluisteren in een kersverse Gamersnet Podcast:

Volg de Gamersnet Podcast ook op Spotify, iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende aflevering wel aan voor jouw onderwerp en/of vragen!

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Review bombing is helaas de enige manier waarop gamers zich écht kunnen laten horen. Tuurlijk, we hebben platformen als Reddit. Maar juist omdat dat “slechts het anonieme Reddit is”, wordt er niet geluisterd naar mensen op Reddit. Dit gaat op elk forum zo, elke keer worden gamers gewoon genegeerd: Reddit, Twitter, Facebook, alles wordt al snel afgebeeld als de azijnzeiken. Maakt niet uit dat 90% van de reacties negatief is, op deze media “is alles toch azijnzeikerij”. Oftewel: communities worden alleen gehoord als men minimaal 70% positief is. Is de algehele beoordeling minder, dan wordt de boel al snel afgedaan als azijnzeikerij.

    Zelf heb ik Borderlands 2 nooit aangeraakt, omdat deze game niet voor mij bedoeld is. Toch denk ik niet dat deze game die review bombs verdient. Nee, review-bombing is nooit terecht, maar dit lijkt momenteel de enige manier waarop gamers écht gehoord worden. Ik bedoel maar: de eerste keer dat Randy Pitchford écht inhoudelijk reageerde op deze ophef, was toen de reviews van de Borderlands-serie een duik omlaag namen.

    Verschil tussen exclusiviteit op Origin/Uplay en exclusiviteit op Epic is dat die eerste categorie bestaat uit eigen games: Uplay biedt games van Ubisoft, Origin biedt games van EA. Epic-exclusives zijn helemaal niet gemaakt door Epic Games, dát is het verschil. Tuurlijk, Anno 1800 is niet verkrijgbaar via Steam, maar Ubisoft eist toch altijd dat je Uplay gebruikt, of je nou de Epic Games Store of Steam gebruikt. Het is dus net zo makkelijk om Anno 1800 direct via Uplay te kopen, want dat programma moet je tóch wel gebruiken. Oftewel: Ubisoft mag Steam nog zoveel overslaan, dat gaat er écht niet toe leiden dat ik de Epic Games Store vaker gebruik.