Nintendo Switch-versie van Mortal Kombat 11 is 23GB groot

Het is nog heel eventjes wachten tot we aan de slag kunnen met Mortal Kombat 11 en er komen steeds meer details naar boven over de game. Spelers die van plan zijn de game voor de Nintendo Switch aan te schaffen moeten alvast beginnen met het vrijmaken van ruimte. De Day One-patch zal rond de 16GB groot zijn, terwijl de oorspronkelijke variant voor de Switch maar een gigabyte of zeven groot is. Uiteindelijk zal de volledige game dus zo’n 23 gigabyte groot zijn.

Verder is bekend dat er dertien DLC-pakketten zullen verschijnen en de eerste staat gepland voor 22 april; dat is één dag voor de lancering van de game en naar alle waarschijnlijkheid bevat dit DLC-pakket de pre-order-bonus. Wanneer de overige DLC zal verschijnen is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Eerder werd al aangekondigd dat Mortal Kombat 11 een nieuw personage zal kennen met de naam Kollector. Vanaf 23 april is Mortal Kombat 11 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One beschikbaar. De Switch-versie verschijnt in Europa op 9 mei.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Vandaag de dag zijn dat bijna indie-proporties. Heel erg benieuwd hoe ze daarin gesneden hebben. Alle cutscenes streamen? Maar een paar fighters pre-loaden? Textures schalen naar 32kb maximaal?

  Zelf zou ik dit soort titels absoluut niet op de Switch willen spelen, maar het is goed om te zien dat ontwikkelaars weer meer en meer willen werken met Nintendo’s apparaten.

 2.   
  Overload14's avatar

  @Tom Kauwenberg: Persoonlijk zou ik MK11 ook niet echt op de switch spelen. Heb wel een paar keer op een switch gespeeld bij een vriend thuis, en het lijkt mij wel dat deze console ook meer bedoeld is ( of op zijn minst toch toegankelijker ) voor met meerdere personen samen te spelen wat je tegenwoordig niet meer zoveel ziet zoals vroeger. En Mortal Kombat is toch wel zo’n spel dat ideaal is voor een avondje lekker te vechten met je vrienden dus ik snap zeker wel waarom MK11 ook naar de switch komt.