Gearbox blij met keuze voor Epic Game Store na reviewbommen op Steam

Nadat bekend was geworden dat Borderlands 3 exclusief naar de Epic Games Store zou komen, werden Borderlands 1 en Borderlands 2 door gamers massaal van een slechte beoordeling voorzien op Steam. Valve, eigenaar van het platform Steam, liet al weten op te treden tegen review bombing. De ruim 4.000 onterechte stemmen tellen nu niet meer mee voor de eindscore van de games. Deze beoordelingen zijn echter nog wel steeds gewoon zichtbaar.

Volgens Randy Pitchford, baas van Borderlands-ontwikkelaar Gearbox, toont dit alleen maar aan dat het een goede keuze is om exclusief naar de Epic Games Store te gaan. Op Twitter vertelde hij het volgende:

Ironically, that this misuse is possible and that Steam has no interest in correcting this misuse makes me kind of happy about 2k’s decision and makes me want to reconsider Gearbox Publishing’s current posture on the platform.

Of Gearbox op korte termijn ook andere games van Steam gaat verwijderen is nog onzeker.

Borderlands 3 verschijnt op 13 september.

 1.   
  huntedjohan's avatar

  van mij mogen uitgevers steeds vaker steam negeren. dit gedrag is het bewijs dat het systeem met steam als enige platform gewoon niet gezond is en dat er verandering in moet komen.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @huntedjohan: Je bent ervan op de hoogte dat Steam tegenmaatregelen heeft genomen? Dit ‘gedrag’ komt van gamers die de boel willen naaien, niet van Steam zelf. Hoe gezond de concurrentie ook voor de markt gaat worden, consumenten blijven altijd onderdeel.

 3.   
  huntedjohan's avatar

  @MikeGevers:

  Je weet dat alle reviews zichtbaar blijven en dat alleen de score niet meegeteld word? Dus het stelt maar bar weinig voor wat steam gedaan heeft tegenover wat steam had moeten doen.

 4.   
  Neolite's avatar

  @huntedjohan: Flauwekul natuurlijk. Steam is een uitstekend platform wat voldoende vrijheid geeft aan de consument. Epic Games Store laat hier op dit moment juist steken vallen om Developers te lokken.

  Review bombing is in een aantal situaties gewoon zeer terecht. Er kunnen in-game dusdanige verandering plaatsvinden die een slechte review van een groep spelers logisch kan verklaren. Het probleem is dat er ook redenen zijn zoals deze, Steam zou subjectief moeten gaan oordelen of een reek negatieve reviews terecht is en dat is niet te doen.

  Hierdoor zou je kunnen beargumenteren om de kant van de Epic Games Store op te gaan en de consument geen macht te geven, iets wat developers heel erg graag zouden willen. Het niet mee tellen van de score lijkt mij voldoende in dit geval, de reviews zijn een signaal aan 2K Games dat men niet zit te wachten op deze overstap. De reactie van Gearbox geeft ook aan waar het om draait, geld.

 5.   
  huntedjohan's avatar

  @Neolite:

  omdat het niet te doen is moet steam deze reviews gewoon weren en dus ook niet zichtbaar maken omdat ze totaal offtopic zijn, gaan over een spel waar ze niet reviewen en dus gewoon totaal niet eerlijk en gewenst zijn. enige wat steam hier aan zou kunnen doen is een aparte optie om de uitgever zelf een score te geven.

  borderlands 1 en of 2 negatief beoordelen vanwege een keuze voor een aankomend spel is gewoon not done en laat duidelijk zien welke negatieve kant het op gaat met een selectief groepje gamers die alleen oog heeft voor steam en verder nergens voor open staat.

  en jou laatste zin is natuurlijk net zo goed op steam toe te passen. dat ze reviews die niet om het spel gaan laten staan maar niet mee laten tellen is ook gewoon vanwege geld en mogelijk zelfs vanwege het pesten van de betreffende uitgever omdat steam nu geld misloopt. Als steam nu werkelijk een statement wilde maken naar gamers die een onterechte beoordeling maken hadden ze al die reviews gewoon verwijderd en de betreffende gamer een waarschuwing. Wat ze nu doen heeft geen zak zin, want als ik even naar mezelf kijk zal de score me een worst zijn maar wil ik inhoudelijk weten waarom iemand het wel of niet een goed spel vind. Dus ik zou al deze onterechte reviews te zien krijgen terwijl ze niet om borderlands 2 gaan, maar over 3.