Man gearresteerd na dreigmail naar Square Enix

Afgelopen week is een man gearresteerd nadat hij een dreigmail naar uitgever en ontwikkelaar Square Enix heeft gestuurd. Hierin dreigde de man dat hij personeel zou gaan vermoorden en dat zij zich maar beter konden voorbereiden op hun ‘straf’.

Op 5 februari dit jaar stuurde de 25-jarige man de desbetreffende mail naar Square Enix in Tokio. Naar aanleiding van dit dreigement heeft het bedrijf de beveiliging een tandje opgeschroefd. Tevens onderzoekt de Japanse overheid of een eerdere berg mails met het woord “kill” ook gelinkt kan worden aan de man die nu is aangehouden.

Naar verluid was de man boos op Square Enix omdat hij na het spenderen van een groot geldbedrag in een game nog steeds niet het gewenste in-game item had ontvangen. Als wraak klom hij in de pen, maar inmiddels zit de man vast en bekent schuld.

In ons land, maar ook die van onze zuiderburen, is er al lange tijd een discussie gaande omtrent de zogeheten lootboxes. We kunnen alleen maar hopen dat dit incident niet een nieuwe discussie aanwakkert..

  1.   
    Dedsec's avatar

    Oo ze lezen het dus nog wel als je een probleem hebt, want daarna hoor je helemaal niks meer.