RAGE 2 voorlopig niet beschikbaar voor Nintendo Switch

Ontwikkelaar id Software heeft aangegeven dat er voorlopig geen plannen zijn om RAGE 2 naar de Nintendo Switch te brengen. De console zou simpelweg niet sterk genoeg zijn om de game te kunnen draaien. In een interview met DualShockers bevestigt Tim Willits, regisseur van ontwikkelaar id Software, dat de game voorlopig niet naar de Switch komt. De mogelijkheid heeft de ontwikkelaar wel in het achterhoofd gehouden, maar concrete plannen zijn er momenteel niet.

Volgens Tim Willits zijn de technische capaciteiten van de Switch niet optimaal en zal dit voor uitdagingen zorgen op het moment dat de game een overzetting krijgt naar de console. Wel kijkt de ontwikkelaar naar allerlei potentiële platformen en ontwikkelaars om meer samen te werken in de toekomst. De game is momenteel wel gewoon in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In februari bracht uitgever Bethesda een tien minuten durende gameplay-trailer uit van RAGE 2 en hierin waren vooral de speciale krachten van diverse wapens te zien. RAGE 2 zal op 14 mei aanstaande verschijnen en vergeet ook vooral niet om de preview te lezen.

 1.   
  Neolite's avatar

  Niet echt een verassing gezien de beperkingen van de Nintendo Switch. Console is ook helemaal niet gericht op deze games, de casual markt is veel groter.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Neolite: en om heel eerlijk te zijn vind ik dan tenminste de nintendo switch is met volle recht geen console te noemen maar een opgefuckte tablet

  Een gamecube 2.0 zou wel vet zijn