Update: Blackout-modus Call of Duty: Black Ops 4 gratis in april

We beleven een hoogtij in de game-industrie, met meer goeie games dan we kunnen spelen, maar helaas is het vaak ook een verwarrende tijd: games komen in meerdere verschillende edities uit, met elk zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook Call of Duty: Black Ops 4, waar acht versies van in de schappen liggen. Maar mocht je enkel geïnteresseerd zijn in de battle royale-modus Blackout, is er goed nieuws: deze is de hele maand april gratis speelbaar.

In januari was Blackout ook al een week gratis speelbaar, maar mocht je dat destijds gemist hebben, dan is dit een mooie gelegenheid om de battle royale-adaptatie van Call of Duty te proberen. Normaal betaal je al gauw 40 euro voor de Battle Pass, die je toegang geeft tot de battle royale- en multiplayer-modi.

Vandaag is ook de Alcatraz-map verschenen voor de Blackout-modus, maar vooralsnog alleen voor PlayStation 4-bezitters. Als je gebruikmaakt van de gratis proeftijd op andere platformen, zul je iets langer geduld moeten hebben. Het is nog niet bekend wanneer Alcatraz naar Xbox One en pc komt.

De gratis proefperiodes worden dus steeds langer voor Blackout. Zou uitgever Activision uiteindelijk dan tóch gaan voor een free-to-play-model à la Fortnite en Apex Legends? Alleen de tijd zal het leren.

UPDATE:
Blackout is inmiddels gratis speelbaar op alle platformen. Op PlayStation 4 en Xbox One kun je de game uiteraard via de respectievelijke winkelpagina’s voor Call of Duty: Black Ops 4. Op pc dien je de Battle.net-launcher te downloaden. Als je daarop inlogt, kun je de optie “Try for Free” kiezen op de gamepagina van Call of Duty: Black Ops 4.

  1.   
    Neolite's avatar

    Fortnite is gratis, Apex is gratis, PUBG kost vrijwel niks. Alle drie adopteren ze season passes en microtransacties voor een constante inkomstenbron. Maar Blackout weigert dit te doen en draait daarmee een potentiële melkkoe de nek om. Koppel Blackout los van Call of Duty en maak er een Apex model van.

  2.   
    BozeBever's avatar

    @Neolite: iets zegt mij dat dit in de cod 2019 editie ook gaat gebeuren. Ze kunnen op dit moment het wel gratis maken, maar kunnen het vervolgens imo niet echt verkopen naar de betalende spelers om dan helemaal los te gaan met microtransacties. Volgend jaar koppelen ze het los en begint de koe te produceren. Cod weer een sp (en dus voor activision voldoende reden om weer 60e te vragen) en de blackoutmodus als tegenhanger van je genoemde spellen.