Yooka-Laylee gaat retro met gratis 64-Bit Tonic update

Weliswaar gisteren vrijgegeven voor pc en Nintendo Switch, maar géén 1 aprilgrap: de zogenaamde 64-Bit Tonic update voor Yooka-Laylee. De gemoderniseerde platformer van weleer doet nu toch een aantal grafische stappen terug, met een wel erg speciale gratis in-game “upgrade”…

Spelers kunnen vanaf nu, ongeacht hoe ver ze zijn in Yooka-Laylee, een unieke nieuwe aankoop doen bij Vendi. Met de 64-Bit Tonic wordt de gehele game overgeheveld in een wel erg nostalgisch sausje, wat zonder twijfel doet denken aan de hoogtijdagen van Rare en hun eerste 3D-platformers.

De neveneffecten van het drankje worden uiteraard tentoongesteld in de 64-Bit Tonic Release Trailer, die gisteren door Playtonic werd verspreid:

PlayStation 4- en Xbox One-gamers hoeven ondertussen niet getreurd te zijn: de gratis update voor Yooka-Laylee komt ook zo snel mogelijk hun kant op. Playtonic liet middels onder andere een blogpost weten dat er enkel nog wat laatste bugs zijn om weg te poetsen.

Playtonics eerste project verscheen een kleine twee jaar geleden alweer. De relatief onafhankelijk studio werd gevormd door oud-medewerkers van Rare, die gezamenlijk hoopten een terugkeer naar de ouderwetse 3D-platformers te maken. Daar sloegen zij destijds in, maar niet alles voelde daarmee even “van deze tijd”, zoals ook te lezen was in onze Yooka-Laylee review.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    Een stap terug doen is een slechte zaak