Ubisoft heeft fysieke release van Anno 1800 geschrapt

Slecht nieuws voor gamers die waarde hechten aan hun fysieke gamecollectie en Anno 1800 graag aan hun archief willen toevoegen. Ubisoft heeft de fysieke release van Anno 1800 namelijk geschrapt. Verschillende winkels hebben pre-orders van de fysieke versie van Anno 1800 geannuleerd.

Navraag van technologiewebsite Tweakers.net bij de Nederlandse tak van Ubisoft leert ons dat Anno 1800 inderdaad enkel digitaal beschikbaar zal zijn:

Normaal gesproken verkopen wij pc-games hoe dan ook enkel digitaal. Er was inderdaad even sprake van dat een aantal retailers fysieke versies van Anno 1800 zouden gaan verkopen, maar dat is uiteindelijk toch niet doorgegaan.

Pleister op de wonde is in ieder geval dat de release van Anno 1800 desalniettemin nu toch echt begint te naderen. Nadat de citybuilder van Bluebyte al diverse keren is uitgesteld, is de pc-game vanaf 16 april, enkel digitaal dus, beschikbaar.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ergens jammer, maar ik snap het tegelijkertijd ook voor de volle honderd procent. Kijk alleen al naar het huidige aanbod in (gaming/premium) cases voor pc’s. Daar is een optische drive ook eerder uitzondering dan de norm, dat is al jarenlang zo. Zelfs in laptops sneuvelen schijflezers gestaag af.

  Toch blijft het altijd wel fijn om *ergens* een fysiek bewijs van je game te behouden. Al is het maar om het naast de andere Anno’s in de kast te schuiven.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik vind het jammer.maar ik koop niks digitaal.ik denk maar zo geen doos geen game.

 3.   
  Leon 2.0's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik snap hem op zich ook wel. Wel jammer, want als je de game nu via uPlay/Steam koopt betaal je het volle pond. Via retail kan je zulke games vaak toch voor een iets zachter prijsje aanschaffen. Natuurlijk zijn er digitaal ook nog schimmige kanalen, maar dat is allemaal al snel wat dubieus.