Gamersnet Gear: ASUS ROG Delta (Core)

Meer headset op Gamersnet. Ditmaal voor de verandering niet één, maar twee! Jawel, van onze vrienden van ASUS ontvingen we maar liefst beide nieuwe ASUS ROG Delta-modellen. De een high-end, de ander wat prijsvriendelijker ingestoken.

Hoe overtuigen de ASUS ROG Delta Core (à 119,99 euro) en de hoger gelegen ASUS ROG Delta (met een richtprijs van 199,99 euro) op hun eigen manieren? Peter en Tom zetten het beide uiteen in een gloednieuwe aflvering van Gamersnet Gear…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  gewoon intresse vraagje.

  Zijn er eigenlijk headsets op de markt waar je je eigen stem ook kunt horen..
  dus dat je zelf hoort dat je niet aan het schreeuwen bent.
  Met name als je lederen/PU-lederen oorkussens hebt ga je al vrij snel schreeuwen omdat je je eigen niet hoort…

  weet iemand dat ?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @CHILLOZZ: Ik zou zeggen dat dit vooral een software-dingetje is. Er zijn programma’s, bijvoorbeeld de software van de betreffende headset, die je je eigen geluid laten horen. Ook Discord heeft een optie om je eigen geluid te horen. Op basis daarvan kun je dan concluderen hoe hard je kunt praten over je microfoon. Als je die tests doet met de headset zelf op, kun je dat best zelf bepalen.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @CHILLOZZ: Op de Xbox One is het mogelijk om dat via je controller terug je oren in te laten lopen. Nam eigenlijk aan dat PlayStation dat ook had.

  Er zijn wel sommige headsets die zelf dat soort “sidetone” functies hebben, maar het zijn uitzonderingen voor zover ik heb meegemaakt.

  Als je jezelf continu wil horen (zonder vertraging) heb je het sowieso al over een wat meer analoge set-up, zoals eentje met een goede microfoon + mengpaneel, à la streamers. Ik heb het zelf ook en ik zweer erbij; is inderdaad heel fijn.