Kojima speelt Death Stranding al regelmatig; development in “key time”

Hoewel Hideo Kojima’s nieuwste project Death Stranding nog altijd in mysterie gehuld blijft, blijkt de ontwikkeling van de game wel in mondjesmaat naar buiten gecommuniceerd te worden. Goed nieuws daarin, want Kojima zelf geeft nu aan dat de game met regelmaat gespeeld wordt, terwijl de “key time” in development is aangebroken.

Middels een positieve tweet liet Kojima weten hoe het ervoor staat rondom de veelbelovende game. Uiteraard volledig in het Japans, om later verder aangesterkt te worden in het Engels door marketingbaas en collega Aki Saito:

Saito verhelderde vervolgens dat Death Stranding niet in debug-fase verkeert, maar actief gespeeld en gevormd wordt, aan de hand van alle nu gemaakte gameplay-elementen. Voor Kojima Productions is dat de zogenaamde “key time” in de ontwikkeling:

Voor Death Stranding-fans is dit niet de enige uiting die rondom de game te vinden was, in de afgelopen tijd. Op officiële kanalen (zoals de afgelopen State of Play-uitzending) blijft het soms bijzonder stil omtrent Death Stranding, maar geïnteresseerde gamers hielden zich de afgelopen tijd bezig met een alternate reality game (ARG) vanuit de game.

Niet alle broodkruimels in die puzzel komen daadwerkelijk van Kojima Productions zelf, maar op Reddit en illustere Discord-servers zijn desalniettemin wat interessante onthullingen gevonden die mogelijk teasen naar setting- en verhaalimplicaties.

Death Stranding is nog altijd niet voorzien van een releasedatum. De game staat nog steeds in de boeken als een PlayStation 4-exclusive, al sinds diens eerste verschijning op E3 2016.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren