The Lord of the Rings: Gollum aangekondigd; verschijnt in 2021

The Lord of the Rings is nog altijd mateloos populair, ook in het gamelandschap. De meest recente grote titels omtrent de franchise zijn natuurlijk Middle-Earth: Shadow of Mordor en Shadow of War van Monolith Productions. Maar deze studio heeft niet het alleenrecht op de serie: dat is uitgever Warner Bros. Dit bedrijf heeft nu een licentie verleend aan Daedalic Entertainment om een game te ontwikkelen die draait om Gollum, genaamd The Lord of the Rings: Gollum.

Daedalic Entertainment kun je kennen van de Deponia-serie, die bestaat uit point-and-click-games. The Lord of the Rings: Gollum tapt echter uit een ander vaatje, want net als Shadow of War en Shadow of Mordor gaat het hier om een action-adventure-spel. De game is verhaalgedreven en vertelt van de corruptie van Sméagol door de One Ring. Daedalic zegt trouw te blijven aan de oorspronkelijke lore, maar zegt ook nieuwe aspecten van Gollums verhaal te belichten.

The Lord of the Rings: Gollum moet in 2021 verschijnen voor de pc “en alle platformen die dan relevant zijn”. Vermoedelijk gaat het daarbij om zowel de current-gen als de next-gen.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Gollum is een goed karakter in de LOTR-reeks… maar even eerlijk. Hier kan je toch nooit een heel spel omheen draaien? Serkis is daarnaast niet verbonden met de video-games en lijkt het logo gemaakt door de stagiair. De lore waar ze het over hebben is ook al ‘uit’. Tolkien schrijft niets meer (Al een poos niet meer. Zijn zoon wel, maar dat is toch so-so) en de genialiteit is er ook wel uit.

  ‘I have a bad feeling about this’.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik heb nog een beeldje van de eerste film met de gollum.vond ik echt goed passen in de film.ben benieuwd wat dit gaat worden.

 3.   
  mattioza's avatar

  Gollum als hoofdpersonage heeft heel wat mogelijkheden, is ook niet gezegd dat ze het materiaal van de boeken/films 1 op 1 moeten overnemen. Bij Shadow of Mordor/Shadow of War is het ook een opzichzelfstaand verhaal.

  Daedalic Entertainment staat nu niet meteen bekend om hun actiegames, meestal zijn het verhalende point-and-click games met mooie art. Dus vraag mij af in hoeverre het richting een actie open world game gaat zoals een Shadow of Mordor/War. Of eerder heel duistere wereld met minder complexe gameplay en meer focus op het verhaal.