League of Legends-team Defusekids draait op volle toeren in Kayzr League en Benelux Premier League

Het seizoensbegin voor de Defusekids (DK) verliep erg moeizaam, vooral in de groepsfase van de Benelux Premier League moesten ze enkele verliezen toestaan. Niet verwonderlijk aangezien er sinds dit jaar enkele nieuwe spelers zijn bijgekomen. Nu heeft DK zich duidelijk herpakt met groepswinst in de Kayzr League en een plek in de Benelux Premier League-finale.

Afgelopen woensdag stonden de laatste wedstrijden van de groepsfase in de Kayzr League op het programma. Het was nog enkel de vraag wie het vierde ticket voor de halve finale zou grijpen en wat de onderlinge posities zouden zijn.

In de eerste partij van de avond ging Echo Zulu vrij vlotjes voorbij New Dynasty, wat zeker een opsteker is voor Echo Zulu na hun uitschakeling in de Benelux Premier League. New Dynasty kon geen enkele van de vijf groepsmatchen winnen en is hierdoor uitgeschakeld en zesde.

De tweede wedstrijd was degene met de meeste inzet, Sector One Academy tegen mCon esports, de strijd voor de vierde plek in de halve finale. Sector One Academy wist deze te winnen, waardoor mCon strandt op de vijfde plaats.

Tot slot was er nog het gevecht om de eerste plaats, met Defusekids tegen Sector One, misschien wel de twee beste teams van het moment in de Benelux. Sector One kon lang het tempo volgen, maar moest uiteindelijk toch hun meerdere erkenning in DK. Defusekids komt hiermee ongeslagen uit de groepsfase van de Kayzr League en zijn lichtjes favoriet voor de (halve) finale.

De twee halve finales van de Kayzr League worden gespeeld op 1 en 3 april om 19 uur, volledig te volgen via Twitch-kanaal van Kayzr.

Gisteren werd ook de eerste halve finale van de Benelux Premier League (BPL) gespeeld, Defusekids tegen Legion Gaming. Normaal stond de wedstrijd geland op zondag, maar de coach van Legion Gaming was dan niet beschikbaar. Dit had wel tot gevolg dat Alois, toplaner van Defusekids, niet kon deelnemen op zaterdag. Hij werd vervangen door Lenny, ook een speler met jarenlange ervaring in de toplane.

In een best of five werd beslist wie de eerste plek in de finale zou krijgen. Het werd echter al snel duidelijk dat Legion Gaming een zware middag te gemoed ging. Bij alle drie de games, was de dominantie van Defusekids groot. Een wissel naar Hachiman in het tweede potje of de verrassende toplane Warwick pick konden hier geen verandering in brengen.

De Defusekids stoten hiermee door naar de finale, die het zullen opnemen tegen de winnaar van de tweede halve finale. Legion Gaming zal vrede moeten nemen met een strijd om de derde plaats, tegen de verliezer van de tweede halve finale. De finales worden volgend weekend op 30 en 31 maart gespeeld.

BPL

Vanmiddag wordt nog de tweede halve finale in de BPL afgewerkt, tussen Sector One en Brussels Guardians. Integraal te volgen op het Twitch-kanaal van InsideEsportsTV.

Meer weten over de gang van zaken in de esports-wereld van de Benelux? Kijk ook eens naar ons League of Legends esports-overzicht, waarin de belangrijkste teams van België en Nederland mooi op een rijtje staan. Zo weet je in een mum van tijd wie en wat er toe doen in de competitieve scene van League of Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren