Gameplay trailer Battlefield 5’s battle royale-modus onthuld

Vorige week werd aangekondigd dat de langverwachte battle royale-modus, Firestorm, voor Battlefield 5 zal verschijnen op 25 maart en inmiddels heeft ontwikkelaar DICE zojuist de eerste gameplay trailer op YouTube geplaatst.

De trailer laat goed zien hoe de modus van Battlefield 5 qua gameplay precies in elkaar steekt en wat wij kunnen verwachten van deze battle royale-versie. Zet je schrap en geniet van de enorm epische gameplay-beelden.

De modus laat je met 64 spelers gelijktijdig spelen in de grootste map die Battlefield 5 zal kennen, verdeeld over 16 squads. Firestorm kent diverse missiedoelen en die werken in principe hetzelfde als in de legendarische Conquest-modus. Sommige doelen bevinden zich op vaste punten in de map en andere doelen bevinden zich op willekeurige locaties. Elk doel bevat verschillende soorten materialen, wapens en voertuigen om de strijd verder aan te gaan.

Het is absoluut noodzakelijk om samen te werken met je squad om op die manier de meest epische en waardevolle uitrusting vrij te spelen. Alleen met een goede samenwerking is de kans op overleven, en dus als laatste over te blijven, het grootst.

Kijk jij net als wij ook uit naar Firestorm? Laat het ons vooral weten in de reacties en wie weet speel jij volgende week samen met één van onze redacteuren.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Woehoeehhh!!!!

 2.   
  BozeBever's avatar

  Erg gaaf, al vind ik 64 man op deze gigantische map wel mager. Ben erg benieuwd hoe dit uitpakt.

 3.   
  mattioza's avatar

  @BozeBever: Ik vind persoonlijk de grootte van de map ook niet meteen een voordeel, maar ben al geen al te grote fan van de modi in Battlefield dat altijd maar groter worden en voor meer spelers. Hopelijk is het niet 10 min actieloos in het rond lopen, om vervolgens door een sniper op enkele honderden meters afstand met 1 kogel door je kop geschoten te worden.

 4.   
  BozeBever's avatar

  @mattioza: Zag in een gameplayvideo dat op het moment dat je uit het vliegtuig springt er al een firestorm aanwezig is. Je hebt dus vanaf het begin niet de volledige map tot je beschikking enkel het deel dat random is gekozen door het spel zelf. Verzacht de pijn een beetje. Misschien ter voorbereiding op +100 man

 5.   
  mattioza's avatar

  @BozeBever: Klopt. Het is naar de toekomst toe ook verstandig dat het maar 64 spelers per potje zijn. Mocht na verloop van tijd de playerbase van Firestorm (of Battlefield 5 in het algemeen) tegenvallen, blijven de wachttijden al bij al beperkt.

 6.   
  Rolf Maas's avatar

  @BozeBever: 100+ man….. dat zou cool zijn. Zo te zien hopen ze (en ik ook) dat battle royale enorm gaat aanslaan. Ze hypen het met de trailers nu wel goed.