The Outer Worlds verschijnt eerst bij Epic; jaar later op Steam

En wéér is het de Epic Games Store die een overwinning boekt in exclusiviteit. Ook The Outer Worlds, de nieuwe Fallout-esque RPG van Obsidian Entertainment, verschijnt allereerst bij Epic en de Windows Store, pas een volle twaalf maanden later op Steam.

Op Twitter maakte het Outer Worlds-team dat zelf bekend, uiteraard gevolgd door aardig wat pc-gamers die hun onvrede lieten horen over de plotselinge beslissing.

Ondanks de distributiebelofte heeft The Outer Worlds tot dusver nog altijd geen vaste releasedatum. De ruimte-RPG werd eind vorig jaar onthuld op The Game Awards met een releaseperiode in 2019, maar sindsdien is het stil geweest rondom meer informatie over de verschijning.

Wél bleek vorige maand een kortstondige lek op de website van The Outer Worlds plaats te vinden, die 6 augustus als releasedatum op bleek te geven. Die pagina werd destijds snel verwijderd en de genoemde datum is sindsdien ook niet meer opgedoken op officiële kanalen.

Steam blijkt ditmaal wel korter op hun concurrerende blokkade te zitten. Op The Outer Worlds’ Steam-pagina staat nu daadwerkelijk dat het spel pas in 2020 verwacht wordt, terwijl de Epic Games Store, PlayStation 4, Xbox One en zelfs de Windows Store die release met een jaar zullen precederen.

Meer weten over wat zoal verwachten van de Fallout-achtige RPG, van de makers van het oorspronkelijke Fallout? Lees ook onze speculatieve The Outer Worlds preview, waarin onze Wester dieper ingaat op wat we zoal gezien en gehoord hebben van het interplanetaire rollenspel.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Arrrrr matey! I understand thee intentions!

 2.   
  Tadao's avatar

  De twitter reacties zijn grappig genoeg, maar
  https://void.to/Thread-Epic-Games-is-a-BOTNET
  Blijkbaar
  https://www.pcgamer.com/valve-doesnt-sound-too-happy-about-the-epic-store-copying-steam-data/
  Is de Epic Store
  https://www.reddit.com/r/PhoenixPoint/comments/b0rxdq/epic_game_store_spyware_tracking_and_you/
  Ook uberhaupt niet geheel kosher

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Oftewel: The Outer Worlds verschijnt in 2020.