Disney lijkt Lucasfilm Games te willen reanimeren

Hoewel de licenties voor Star Wars-games nog altijd in handen van Electronic Arts ligt, lijkt het rechtmatige Disney langzaam maar zeker toch ook weer aandacht te verschuiven naar het intern ontwikkelen van games. Volgens de officiële Disney Careers-website zoekt de mediagigant nieuwe bezetting voor specifiek Lucasfilm Games, de eigen spellendivisie die ooit LucasArts voorafging.

Meer focus op Lucasfilm Games is niet per definitie de reanimatie van het LucasArts dat sommige gamers nog kennen. Volgens de vacaturepagina’s gaat het vooral om het ontwikkelen van spellen en ervaringen rondom Lucasfilm-licenties. Dat wil zeggen: Star Wars, misschien wat Indiana Jones, maar veel verder dan dat reiken Lucasfilms noemenswaardige rechten het niet.

De job openings zoeken vooral naar werkkrachten die “interactieve ervaring” voor “alle digitale platformen” kunnen maken. Daaronder zouden ook mobiele platform en virtual reality vallen. Ergens klinkt het nog bijzonder vaag, maar de flinke hoeveelheid vacatures doet het lijken alsof Disney misschien wel iets groots van plan is.

Voor nu klinkt het nog ver weg, vooral gezien Electronic Arts’ en Disney’s contract rondom de Star Wars-licentie nog wel tot 2023 staande moet houden. Tegelijkertijd is het ook geen gigantische verrassing dat Disney mogelijk terug zou willen naar interne spelontwikkeling, vooral nadat klappers als Star Wars Battlefront 2 aardig tegenvielen in de verkoopcijfers, mede door veel ophef en imagoschade.

Lucasfilm Games heeft de afgelopen jaren ook niet compleet stilgelegen. Terwijl de daadwerkelijke productie van games elders gebeurde, was het bedrijf nog altijd medeverantwoordelijk voor het gros van Electronic Arts’ (en andere ontwikkelstudio’s) producten binnen de Star Wars-wereld. Op de officiële Lucasfilm website staan die dan ook netjes opgesomd.

Ondertussen is ontwikkelstudio Respawn Entertainment onder EA’s bewind nog altijd in de weer met in ieder geval Star Wars Jedi: Fallen Order. Over die game blijft het zelfs nu nog angstvallig stil, al schijnt een onthulling in april goed mogelijk te zijn.

Denk je zelf een goede aanwinst te kunnen zijn voor Disney’s nieuwe ondernemingen met Lucasfilm Games, dan kun je altijd een gok wagen op de vacaturepagina voor allerlei posities in en rondom mogelijke nieuwe Star Wars-producten…

  1.   
    mmx's avatar

    Die starwars games van Lucas waren best goed .ik denk dat het wel leuk kan worden wel tegen een leuke prijs dan.