Anthem was VS’ best verkochte game in februari; Crackdown 3 is zoek

Net zoals de Britse GfK Charts wekelijkse verkoopcijfers van games opsomt, doet de NPD Group dat maandelijks voor de Verenigde Staten. Waar de Britten zich puur op de fysieke verkoop focussen, neemt NPD standaard wél een flinke portie van de digitale sales mee.

Uit die statistieken blijkt nu dat het ietwat omstreden Anthem toch de grootste verschijning van de maand februari was, terwijl andere nieuwkomers van die maand dan weer compleet bedolven werden.

Precieze cijfers ontbreken, maar voor Electronic Arts was Anthem misschien niet de misser die het in de volksmond soms wél was. De loot shooter wist langere veteranen van het lijstje af te troeven, en maakte samen met Jump Force de sprong naar de top.

  1. Anthem
  2. Jump Force
  3. Kingdom Hearts 3
  4. Far Cry New Dawn
  5. Red Dead Redemption 2
  6. Resident Evil 2
  7. Super Smash Bros. Ultimate
  8. Metro Exodus
  9. NBA 2K19
  10. Call of Duty: Black Ops 4

Een opvallend gemis blijkt de inclusie van Crackdown 3, die evenals vorige maand (dan eindelijk) verscheen. Dat open world debacle wist klaarblijkelijk de top tien van afgelopen maand niet te bereiken, zelfs niet op het Xbox One-thuisterrein.

Mogelijk zijn het Microsofts eigen zetten die het derde Crackdown van de lijst geduwd hebben. Sinds release is de game immers direct beschikbaar gesteld als onderdeel van de Xbox Game Pass, waardoor het gros van de spelers hoogstwaarschijnlijk geen losse aanschaf van de game heeft gemaakt.

Voor de Verenigde Staten was februari absoluut geen verkeerde maand, zo meldt NPD Group evenals. In totaal was de game-industrie goed voor 457 miljoen dollar omzet, een gestage (en verwachte) groei van 15 procent ten opzichte van januari.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren