Stream-initiatief van Google lijkt o.a. Red Dead en Skyrim al te teasen

De keynote van Google op de Game Developers Conference te San Fransisco lijkt al wat hardnekkige teasers te gooien, nog voordat de toespraak überhaupt begonnen is. Tijdens de inloop van aanwezigen worden op het levensgrote scherm al games afgebeeld aan de hand van een aantal icoontjes, en die lijken het een en ander duidelijk te willen maken over wát er straks op Google’s nieuwe aankondiging draait.

Google is al langer in de weer met Project Stream, de service die vermoedelijk op GDC volledig uit de doeken wordt gedaan. Niet zo zeer een console, maar meer de belofte om allerlei games naar allerlei apparaten te streamen, net zoals Microsoft dat belooft voor Project xCloud.

De icoontjes die zojuist op het presentatiescherm getoond worden, lijken te wijzen op Google’s reeds aangelegde banden met games die mogelijk op de service zullen verschijnen. Speculatief gezien zou het dan gaan om Metal Gear Solid, Red Dead Redemption en, hoe kon het ook anders, The Elder Scrolls V: Skyrim.

Recentelijk werd ook industrieveteraan Jade Raymond aangenomen als vicepresident van Google’s game-initiatieven. Mogelijk gaat zij ook meer te maken krijgen met diensten van Google’s nieuwe aankondigingen.

Over enkele minuten barst de presentatie los. Wat daaruit voortvloeit, lees je uiteraard ook vandaag nog terug op Gamersnet.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Een nieuwe Skyrim… je verwacht het niet hè?!… Kan ik hem al op mijn smartfridge spelen eigenlijk?