Call of Duty: Mobile komt naar het Westen

Unity trapt dit jaar de Game Developers’ Conference (GDC voor vrienden) af met zijn keynote, waarbij het partnerschap met TenCent een groot onderdeel was. Ook Activision is geen onbekende van deze Chinese gigant: eerder werd het omstreden Diablo: Immortal aangekondigd in samenwerking met TenCent. Maar Activision heeft in China eerder al Call of Duty: Mobile uitgegeven. Op GDC werd aangekondigd dat deze game ook naar het Westen gaat komen.

Call of Duty: Mobile is, zoals de naam al doet vermoeden, een mobiele adaptatie van de populaire shooterserie. Het spel bevat iconische mappen uit de serie, zoals Crash, Hijack en Nuketown. Ook de meest herkenbare spelmodi zijn aanwezig.

Het is nog niet bekend wanneer Call of Duty: Mobile naar onze contreien komt, maar wel zegt Activision dat je je alvast kunt registreren voor de beta’s die de game gaat krijgen. Ook krijg je speciale beloningen als je je pre-registration voltooit.

Call of Duty: Mobile verschijnt voor iOS en Android.

  1.   
    Neolite's avatar

    Het is volkomen logisch dat uitgevers kiezen voor een “mobile” variant. De “reach” van het product is gigantisch en de potentiële omzet is astronomisch hoog vergeleken met de console versies.

    Deze games zijn niet voor de fanatieke gamer, die heeft een console/pc en is dus niet de doelgroep.

  2.   
    tranceguy's avatar

    Meh