PlayerUnknown verlaat Battlegrounds

Brendan “PlayerUnknown” Greene werkt officieel niet meer aan de game die zijn naam draagt, PlayerUnknown Battlegrounds. De beste Ier is vertrokken naar Amsterdam om daar “PUBG Special Projects” aan te voeren, nog altijd als onderdeel van de overkoepelende PUBG Corporation.

Greene trad in de afgelopen tijd nog vaak genoeg op als het vanzelfsprekende gezicht van PlayerUnknown Battlegrounds, maar was al enige tijd geen aanvoerende kracht meer binnen het ontwikkelteam. Hij laat de verdere ontwikkeling van zijn creatie in de handen van zijn Koreaanse collega, Taeseok Jang.

Op Twitter geeft Greene aan dat hij genoten heeft van zijn vijfjarige avontuur met het battle royale-genre, maar dat het tijd wordt voor iets nieuws. In Amsterdam vindt PlayerUnknown niet alleen een nieuw team met kersverse projecten, maar ook een nieuw thuis om tot rust te komen:

Ondertussen blijft Greene verantwoordelijk voor zijn kindje als consulting creative director, maar het eindeloze heen en weer reizen naar Seoul en de rest van de wereld, dat is waarschijnlijk voorbij. De vraag is nu vooral wát Greene zoal wil creëren onder de nieuwe divisie van de PUBG Corporation.

Mocht je overigens talent hebben in game-ontwerp en hoop je ooit samen met PlayerUnknown te kunnen werken aan een titel, dan doe je er wellicht goed aan de nieuwe vacaturepagina van PUBG Special Projects in de gaten te houden…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren