Gerucht: Sony bezig met overname van Take-Two Interactive

Een heel opmerkelijk gerucht is vandaag opgedoken, via de aandelenmarkt in de Verenigde Staten. De prijs in aandelen van Take-Two, moederbedrijf van onder andere Rockstar en 2K Games, is vandaag met bijna zeven procent gestegen en de reden zou zijn een aanstaande overname. Sony zou “in verregaande gesprekken op bestuursniveau” zijn om het bedrijf van Strauss Zelnick over te nemen.

Op de website Marketwatch, waar gebeurtenissen op de Amerikaanse beurs worden besproken, wordt beweert dat er hardnekkige geruchten zijn over de verregaande interesse vanuit Sony. De opvallende stijging op de beurs van zeven procent, is de beste handelsdag voor Take-Two sinds oktober van vorig jaar. Er lijkt dus iets aan de hand te zijn al is het misschien te verklaren met Gearbox, ook onderdeel van Take-Two. De ontwikkelaar heeft twee games geteaset, waaronder Borderlands 3, waardoor beleggers positief kunnen zijn.

Echter zijn er nog flink wat korrels zout van toepassing, want het lijkt onwaarschijnlijk dat Sony het kan veroorloven, ondanks het grote succes van de PlayStation 4. De filmdivisie van Sony zou eerst verkocht moeten worden, om een dergelijke aankoop mogelijk te maken. Ook heeft de man waarvan het gerucht afkomstig zou zijn volgens Marketwatch, ontkent dat hij het gerucht de wereld in heeft geholpen.

Mocht het toch waar zijn en het Sony lukken, dan is het bedrijf ineens eigenaar van franchises als GTA, Red Dead Redemption en Borderlands. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren