Capcom censureert Devil May Cry 5-scène, maar alleen op PlayStation 4

Voor Japanse games is het niet ongebruikelijk dat ze soms ietwat gecensureerd over komen waaien, en ook het recent verschenen Devil May Cry 5 is daar niet anders in. Of althans, dat leek Capcoms aanvankelijke plan, al blijkt die nu maar deels doorgevoerd. Een van de cutscenes die voor het Westen geretoucheerd moest worden, schijnt alleen op PlayStation 4 daadwerkelijk aangepast te zijn.

In het specifiek gaat het om een scène waarin een van de karakters naakt is en daardoor, al is het maar kortstondig, een bilnaad te zien is. Quel risque.

Op de PlayStation 4 verschijnt er gedurende dat aangezicht héél toevallig een gigantische lens flare over het achterwerk, waardoor alle beschamende delen volledig obscuur worden. Die verandering werd klaarblijkelijk niet meegenomen voor de pc- en Xbox One-versie van het spel, waarop de scène volledig gelijk is aan het Japanse origineel.

YouTube-kanaal Naughty Gaming 2 zette de twee verschillende versies van desbetreffende scène uiteen per video. Uiteraard is de kans groot dat die not safe for work (NSFW) is, maar vergeet ook niet: spoilers ahead…

Onduidelijk is precies waarom het censuurwerk per platform verschilt. Mogelijk is het een foutje van Capcom, maar het zou net zo goed een speciaal verzoek van Sony’s Westerse tak kunnen zijn geweest.

Blijf voor meer Devil May Cry 5 vooral nog even hangen bij Gamersnet: onze review van de veelbelovende hack n’ slasher verschijnt zeer spoedig…

 1.   
  mmx's avatar

  Wat maakt een beetje bloot nou uit helemaal niks toch !

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  @mmx: Helemaal ook niet hoor… 😉

 3.   
  tranceguy's avatar

  Dat blijft zo niet, hoe dan ook gaat die ook geuncovered worden….

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Ja, op pc en Xbox One dus. Of je kijkt even een YouTube-video van de Japanse playthrough.