Terugdraaien van aankopen is onderweg naar Fortnite

Fortnite-spelers die ontevreden zijn over hun recente aankopen krijgen binnenkort de mogelijkheid hun zetten terug te draaien, aldus Epic Games. Naar verluidt wil de ontwikkelaar “niet verdienen aan accidentele aankopen”, waarvoor binnenkort een functie spelers tegemoet komt.

De update werd gegeven door een Epic-medewerker op een Reddit-thread over het onderwerp van de in-game winkel van Fortnite. Een gebruiker vroeg zich af waarom alle versies van het spel niet een confirmation screen aanbieden zoals de game dat doet in Japan. Daarop was het antwoord van Fortnite-programmeur DanDaDaDanDan als volgt:

“We neither want to add friction for players nor do we want to benefit from accidental purchases or players regretting a purchase.

Our initial solution for this was to add a refund token system.

As an ongoing iteration, we are going to introduce an “undo” button to the store page that allows you to easily refund without using up a token within a 5 minute time window, assuming you haven’t started a match since purchase.”

Epic Games heeft klaarblijkelijk een bedenkingstijd van vijf minuten, in plaats van het “weet je het zeker”-systeem in Japan. Klaarblijkelijk is dat ook niet precies waar de community op hoopte, gezien de reactie op Reddit inmiddels ruim honderd punten in de min staat.

Wanneer Epic Games de beoogde functie wil implementeren, is nog onduidelijk. Ook blijft het nog maar de vraag of het refund-systeem in de nu aangekondigde vorm zal verschijnen, vooral nadat veel spelers zich tegen het plan lijken te keren.

Ook de Epic Games Store werd recentelijk al voorzien van het terugdraaien van aankopen. In januari rolde Epic de functie uit, nadat spelers klaagden dat refunds ontbraken aan het toen nog vrij nieuwe aankoopplatform.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren