Anthem-spelers protesteren tegen loot-verminderingen

Anthem kent niet bepaald een goede start: de verwachtingen waren hooggespannen voor de nieuwe game voor BioWare, maar zowel negatieve reviews als bugs en ernstige crashes hielpen de launch bepaald niet. Maar ook de loot valt veel spelers vies tegen, bijvoorbeeld omdat de Common Defender het beste wapen in de game was, en niet een Masterwork- of Legendary-wapen. Ook is het behoorlijk moeilijk om items van hogere niveaus te verdienen.

BioWare heeft inmiddels tweemaal een verandering in de loot doorgevoerd – om die enkele uren later simpelweg terug te draaien. Daarom houden spelers deze week een soort staking: Anthem kan een flinke daling in spelersaantallen verwachten tot en met 15 maart. Het initiatief begon op Reddit, waar de betreffende thread op het moment van schrijven ruim 11.300 upvotes heeft.

BioWare heeft nog geen officiële reactie op deze actie gegeven, maar op Twitter zegt Chad Robertson, chef live services bij de studio, dat het ontwikkelteam nog niet tevreden is over hoe loot drops op dit moment in hun werk gaan. Er worden de komende maanden veranderingen doorgevoerd, maar in eerste instantie gebeurt dat langzaam zodat de developers de zaken beter kunnen sturen.

 1.   
  DonderVuist's avatar

  Echt verwende nesten beetje farmen voor je loot is te veel werk /cry /cry jankers ga lekker fortnite spelen ofzo

  Ik speel het nog met plezier en kan niet wachten op de rest van de content die er aan komt betaald of niet

 2.   
  BozeBever's avatar

  @DonderVuist: Naja, dat is het niet denk ik. Ik denk dat de spelers simpelweg bang zijn dat EA dit aanpakt om microtransacties nog aantrekkelijker te maken. Geef ze een vinger en ze nemen je hele hand.

 3.   
  tranceguy's avatar

  Wegwezen, dan ben je gaan echte gamer. Stelletje zieligaards

 4.   
  Stefan198433's avatar

  Gewoon spelen en niet zo janken, vandaag 3 x gm1 stronghold gedaan.. Alle 2x 2 en 1x 3 masterwork loot, lijkt mij prima.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Hoe kun je boos zijn op gamers die van hunzelf laten horen? Deze gasten hebben een product gekocht en laten weten dat ze niet tevreden zijn met keuzes van de verantwoordelijken. Daar lijkt me op zichzelf niks mis mee.

  Als jij een flink diner bestelt en de kok spuugt over het hoofdgerecht, moet je het dan ook maar opeten omdat je anders “geen echte voedselliefhebber” meer bent?