Breda University biedt minor Esports Event & Media Management aan

Esports zijn niet meer weg te denken uit onze gamende levens en dat is ook opgepikt door de Breda University. Zij bieden namelijk als eerste Nederlandse onderwijsinstelling een minor aan met de toepasselijke naam: Esports Event & Media Management. De instelling moet zich onderscheiden vanwege hun “expertise op het gebied van games, conceptontwikkeling, imagineering, experience design, event management en media design”.

De minor is te volgen vanaf het volgende studiejaar dat start in september 2019, aanvankelijk alleen voor studenten die studeren in de richtingen studierichtingen Media en Leisure en Events. Uiteindelijk zal de minor ook te volgen zijn door externe studenten. Wat je precies gaat leren tijdens de minor is nog niet helemaal bekend, maar er zal wel samenwerking gezocht worden met partijen binnen de esports-industrie. Meer informatie is te vinden op de website van Breda University.

  1.   
    BozeBever's avatar

    Even voor de volledigheid/duidelijkheid. Het betreft een HBO-minor aan een instituut die zich University noemt (want universiteit is een beschermde naam, university op magistrale wijze niet) voorheen de NHTV.

    Breda is overigens wel een prachtige, leuke en gezellige stad! De parel van het zuiden!