Op 21 maart gaat de PUBG Europe League van start

PUBG

Vanaf 21 maart nemen de beste Europese teams (4vs4) van PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) het tegen elkaar op in de PUBG Europe League (PEL), een competitie georganiseerd door PUBG Corporation.

Zes teams hebben meteen een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan de competitie, de andere tien geselecteerden moesten zich eerst nog bewijzen in de gesloten kwalificaties. De eerste ronde, genaamd Kick Off, loopt van 21 maart tot 7 april. De wedstrijden worden telkens van donderdag tot zondag gespeeld, met maar liefst vijf matches per dag.

Hierbij de zestien deelnemende teams op een rijtje:

PUBG Europe League deelnemers

Er komt ook één Nederlander in actie, Jord “Ibiza” Van Geldere staat in de basis van Team Liquid. Samen met twee Finnen en een Noor vormt hij al geruime tijd een succesvol team.

Tot voor kort deed ook de Belgische speler TEXQS mee op het hoogste niveau, hij kwam uit voor Pittsburgh Knights. Maar eind vorig jaar was de Belg één van de vele betrapte valsspelers, waaronder nog 15 professionele spelers, dat de banhammer voor cheaten te zien kreeg. Hierdoor staat TEXQS voor enkele jaren aan de PUBG-zijlijn. De andere bekende Belgische PUBG speler THZ speelde samen met zijn team Sans domicile fixe ook hun plaats in de PEL kwijt door cheaten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren