Gerucht: Apex Legends krijgt personage genaamd Octane

Apex Legends is een gigantisch succes: in de eerste acht uur na release waren er al een miljoen spelers en na drie dagen zelfs al tien miljoen. Inmiddels staat de teller op ruim vijftig miljoen spelers. Al snel werd de roadmap onthuld, waarin werd onthuld dat het eerste seizoen deze maand moet beginnen. Dit zou onder meer gepaard gaan met nieuwe speelbare Legends, dus uiteraard gaat de geruchtenmolen op het internet los.

Volgens de geruchten staat Season One op het punt van beginnen, met 12 maart als een rondzoemende datum. Ook zou er een nieuwe speelbare Legend worden toegevoegd aan Apex Legends, die door het leven zou gaan als Octane. Die naam werd enkele weken geleden al gevonden door dataminers, die destijds ook namen als Crypto, Jericho en Rosie aantroffen. Octane zou onder meer een injectiesysteem kennen.

Onlangs lekte op Reddit een afbeelding van de vermeende Legend, die in ieder geval dat injectiesysteem toont, alsook een paar mechanische benen. Als deze afbeeldingen echt zijn, zou Octane dus een cyborg zijn. Diezelfde Reddit-gebruiker zei tevens dat Octane slechts één van de twee nieuwe Legends zou zijn die met het eerste seizoen worden geïntroduceerd.

De vermeende lekker wilde niet zeggen of hij of zij een tester van Apex Legends was met toegang tot een speciale versie van de game. Het enige stukje andere informatie dat werd gegeven, was dat de linkerafbeelding uit een trailer met de naam Deep Dive zou komen.

Later lekte nog een afbeelding met hetzelfde watermerk, dat overigens leidt naar een afgeschermd Instagram-account met 32 posts. Daarop vallen de vaardigheden van Octane te lezen, maar tevens zien we een winkelpagina voor het eerste seizoen:

De tekst zelf is natuurlijk makkelijk met een programma als PhotoShop te fabriceren, maar de afbeelding van Octane is dat niet. Het zou dus behoorlijk wat moeite zijn om te doen voor een neplek. Ook zouden de vaardigheden van de vermeende Legend prima passen in een game als Apex:

Swift Mend (Passive)
While not taking damage, Octane restores health over time.

Adrenaline Junkie (Tactical)
Move 30% faster for 6 seconds. Costs 10% health. Immune to slows while active.

Launch Pad (Ultimate)
Deployable jump pad that catapults users through the air.

Octane zou zijn health points kunnen opofferen voor een verhoging van zijn bewegingssnelheid en vervolgens zou hij zichzelf kunnen genezen door het gevecht even te mijden. Dat laatste overlapt wel ietwat met de genezende drone van Lifeline. Ook impliceert de immuniteit voor vertraging van de Adreneline Junkie-vaardigheid dat er meer van zulke aanvallen onderweg zijn naar Apex Legends. De Launch Pad zou Octane een Fortnite-achtige skill geven, wat ook in Apex Legends zou passen, aangezien deze Battle Royale een erg verticaal spel is.

Een laatste lek suggereert de eerdergenoemde datum van 12 maart als releasedatum voor de Battle Pass voor het eerste seizoen, waarbij tevens een afbeelding van betere kwaliteit te zien is van Octane.

Hoe dan ook, Apex Legends krijgt later deze maand een bak aan nieuwe content. Houd Gamersnet dan ook in de gaten voor het laatste nieuws!

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Ik moet caustic nog vrijspelen 😛 Maar toch heb ik wel zin in nieuwe content!