Nieuwe gameplay teaser voor Belgische Nanotale – Typing Chronicles

Belgische ontwikkelaar Fishing Cactus heeft een nieuwe alpha gameplay teaser de wereld in gestuurd van Nanotale – Typing Chronicles. Een verhalend avontuur met RPG, waarin typen centraal staat. De release wordt verwacht in het derde kwartaal van dit jaar voor pc via Steam.

Uiteraard worden verschillende soorten toetsenborden ondersteund, waaronder QWERTY en AZERTY. Ook zal (de tekst van) de game beschikbaar zijn in een zevental talen, maar vreemd genoeg maakt het Nederlands er geen deel van uit. De studio is wel gevestigd in het Franstalig gedeelte van België, wat deze beslissing zou kunnen verklaren.

Nanotale - Typing Chronicles

Fishing Cactus ontving vorig jaar voor de ontwikkeling 77.000 euro aan Europese fondsen via het Creative Europe Media programma, dat creatieve en originele games uit Europa steunen met (extra) ontwikkelingsbudget.

De Belgische ontwikkelaar heeft al ervaring met dergelijke typing games, zo brachten ze in 2016 Epistory – Typing Chronicles uit, dat destijds erg goed ontvangen werd op Steam. Daarnaast kwam vorig jaar ook hun zwart-wit platformer Shift Quantum uit, dat goed was voor een nominatie bij de Belgian Game Awards in de categorie beste pc/console game.

Meer Nanotale – Typing Chronicles

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren