Gamersnet Gear: Razer Ifrit

Van onze vrienden van Razer komt wederom een stukje randapparatuur voor de content creator. Na webcams als de Razer Kiyo, pakt de gamingfabrikant nu ook uit met een soort headset à la shoutcasting: de Razer Ifrit.

Tom sprak, hoorde en priegelde aardig aan met de Ifrit, maar twijfelt over de precieze doelgroep van het apparaat. Wie kan zonder twijfel wél 89,99 euro neerleggen voor deze unieke koptelefoon en microfoon? Samen met Peter bespreekt Tom het in deze aflevering van Gamersnet Gear.

 1.   
  Mike2165's avatar

  Dan zal ik wel die apparteling zijn want ik ben er juist niet kapot van om met een headset op te zitten, Zo vind ik bijvoorbeeld de standard xbox headset fijn die er bij zit met maar 1 oortje en een smalle band over je hoofd, Dus wie weet zou het wel wat voor mij zijn, MAAR de in ear vind ik dan denk ik niet fijn als dat met 1 50 mm driver zou zijn zou het denk ik wel wat zijn,

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Mike2165: 50 mm drivers ín je oren zijn misschien wel wat pijnlijk voor je gehoorkanaal, haha. 😛

  Maar nee, ik snap dat andere gamers andere voorkeuren hebben voor audio. Viel me dus meer op dat Razer hier wel echt in een niche van een niche gaat zitten. Kan me gewoon niet voorstellen dat veel shoutcasters/streamers heel specifiek én in-ear én ingebouwde microfoon zoeken. Maar goed, ik zit dan ook niet echt in dat wereldje.

 3.   
  Mike2165's avatar

  @Tom Kauwenberg: inderdaad voor streamers zie ik dit niet echt een ding worden voor gamers mischien dat er hier en daar wel wat verkocht worden onder de gamers als deze niet in ear was had ik het wel wat gevonden

 4.   
  DennieBroertjes's avatar

  Hoor ik nou dat mooie Forza horizon achtergrondmuziekie op de achtergrond

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik denk niet dat veel streamers dit juist willen.
  Gezien de meeste streamers/youtubers tegenwoordig vrijwel allemaal een facecam gebruiken.

  Dan ziet het er wel een beetje dom uit als je zo’n bobross ding voor je gezicht hebt hangen.. XD

 6.   
  Kauwgom's avatar

  @Tom Kauwenberg: Leuk video Tom! Gaaf dat jullie ook niche van een niche bespreken! Love

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @DennieBroertjes: Geinig hoe dat nu ineens opvalt. Maar ja, dit is de menumuziek van Forza Horizon 4. We hebben die van Forza Horizon 2 ook veel gebruikt over de jaren/video’s. Hele fijne achtergronddeuntjes.

  @CHILLOZZ: Wel geinig dat je precies dat zegt, terwijl Razer de Ifrit juist promoot met kreten als “No headset hair!” en zegt dat het subtieler over moet komen op camera.

  Heb zelf ook wel het idee dat dat allemaal klopt, maar alsnog voelt het voor een heleboel mensen niet “natuurlijk”, denk ik zo. Misschien zeggen de verkoopcijfers wel anders.

  @Kauwgom: Thanks!