Mobiele spin-off “Forza Street” mogelijk al uitgelekt

Volgens race-website GTPlanet heeft ontwikkelstudio Turn 10 Studios per ongeluk al een nieuw project in de Forza-serie uit laten lekken. Ergens in hun gebruikelijk Forza Week in Review-blogpost van deze week was heel eventjes een link te vinden naar “Forza Street”, wat klaarblijkelijk een mobiel project in de snelle serie zou moeten zijn.

De link had oorspronkelijk moeten verwijzen naar de winst van een Canadese Forza-coureur, maar community manager Brian Ekberg schoot daarin overduidelijk in de mist. In plaats van een hyperlink naar esports-resultaten, verwees de tekst plots naar iets compleet anders…

De hyperlink in kwestie leidde kortstondig naar een ontoegankelijk bestand, waarin wel enige informatie over “Forza Street” te vinden was. Klaarblijkelijk moet de onaangekondigde game verschijnen op Windows 10-apparaten, maar ook iOS en Android.

Onderstaande tekst was te vinden in de (inmiddels verwijderde) link van Turn 10’s wekelijkse Forza-update:

“Developed in partnership with UK-based studio, Electric Square, Forza Street is built from the ground up to support a wide range of Windows 10, iOS, and Android devices.”

Electric Square is, net als Turn 10, een dochteronderneming van Xbox Game Studios (voorheen Microsoft Studios). Momenteel werkt die kleinschalige studio te Brighton nog aan Miami Street, een gratis racespel dat in de lente van 2018 al op het Windows 10-platform verscheen.

Vorig jaar liet Turn 10 in een Mixer-stream nog weten dat er anno 2019 géén nieuwe Forza Motorsport of Forza Horizon op de planning zou staan, ook al wisselen de twee bestaande raceseries elkaar nu al jarenlang om-en-om af.

Het komende jaar zou de beurt weer zijn aan het serieuzere Forza Motorsport, maar die wordt vermoedelijk opgeschoven om hoogstwaarschijnlijk een launch-titel voor Xbox’ nieuwe generatie te vormen. Dat hoeft echter niet te zeggen dat Turn 10 helemaal geen plannen heeft voor meer Forza, zo blijkt nu maar weer uit de lek van Forza Street. De kans is aanwezig dat Street derde wiel vormt in Turn 10’s spellencyclus, na Horizon en Motorsport.

GTPlanet vroeg Turn 10 al te reageren op de lekkende link, maar die bleven bijzonder kil en zakelijk. Het statement in hun respons is als volgt:

We have nothing to announce at this time.

Nú is er misschien nog niks om aan te kondigen, maar 2019 is nog lang niet voorbij. Wij houden de oren in ieder geval gespitst voor een wat langer statement van Turn 10 (dan wel het Xbox-merk of Electric Square). Voor dat officiëlere follow-up nieuws en meer, zit je uiteraard goed op Gamersnet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren