LAN-party Frag-o-Matic 21.0 gaat van start

Vandaag gaat Frag-o-Matic (FoM), één van de grootste LAN-Party’s van België van start. De Oktoberhallen in het Oost-Vlaamse Wieze verwelkomt wederom duizend enthousiaste bezoekers, die genieten van het samen gamen en het beste van zichzelf geven in een toernooi naar keuze.

Er wordt een ruim aanbod aan compo’s aangeboden, zoals de klassiekers League of Legends (5vs5), Counter Strike: Global Offensive (5vs5), Hearthstone, Rocket League (3vs3) en PlayerUnknown’s Battlegrounds (4vs4). Maar ook toernooien van onder meer Overwatch, Fifa 19, Fortnite, Rainbow Six Siege, Brawlhalla en Battlerite staan op het programma. Om over de grote hoeveelheid eten en drinken nog maar te zwijgen.

In het League of Legends (5vs5) compo zullen enkele topteams van de Benelux aanwezig zijn, zoals Sector One, Sector One Academy, Brussels Guardians en ToxicFalcons.

Vooral die laatste is een verrassing, de oorspronkelijke leden van het team gingen begin dit jaar over in Sour Savoury, dat recentelijk overgenomen werd door Britse Legion Gaming. De ToxicFalcons pakken nu uit met niemand minder dan Zhergot (top), Joeki (jungle), Furuy (mid), Barrage (bot) en Nightmares (support). Een sterk team, met enkele bekende namen, dat zeker kanshebber is op een top vier-notering of zelfs de finaleplaatsen.

Het is nog niet bekend of ze enkel samengebracht zijn voor Frag-o-Matic of het vijftal ook gaat meedoen met de andere grote tornooien. Wil je meer weten over de League of Legends esports in de Benelux, neem dan zeker eens een kijkje in ons uitgebreid League of Legends esports overzicht.

ToxicFalcons

Bij Counter Strike: Global Offensive staan er enkele toppers op het startblad. Vooral mCon esports (onderstaand) hebben met k1Nzo, luosrevo, ketchup, rilax en kzealos een team vol ervaring. Ook Spawn Esports heeft al enkele mooie ereplaatsen in grote toernooien van de Benelux op hun palmares staan.

mCon esports

De finale van League of Legends (5vs5) wordt gespeeld op zondag om 11:00 uur, de start van de finale van het hoofdtornooi van CS:GO wordt op zondag verwacht rond 13:00 uur. De wedstrijden zijn te volgen op Twitch via het kanaal Gamelux.

Wil je in de sfeer komen met hoe Frag-o-Matic zoal is? Onderstaande aftermovie van de editie van vorig jaar geeft een ijzersterke sfeerimpressie:

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren