Ooblets bereidt voor op Early Access launch voor pc en Xbox One

Ontwikkelaar Perplamps lijkt meer en meer vaart te vinden in de ontwikkeling van Ooblets, de schattige kruising tussen Animal Crossing en Stardew Valley. In wederom een nieuwe devlog van het tweekoppige ontwikkelteam geven ze aan dat een launch misschien dichterbij is dan gedacht, met kans op een Early Access-verschijning.

Een specifieke releasedatum blijft nog altijd uit, maar programmeur Rebecca “nonplayercat” Cordingley lijkt sterk te neigen naar een uitgave met vervroegde toegang, zo schrijft ze:

“Ben thinks we’re a lot closer than I do, which is why we haven’t said anything specific about release dates. I think we’ll be talking about it more in a follow-up post, but it’s looking very likely that we’ll do an early access launch.”

Ondertussen sleutelen Cordingley en haar gehuwde collega aan het uitrollen van een build op het Universal Windows Platform (UWP) en werken ze aan de classificering voor de beloofde Xbox One-versie. Beide platformen bieden hun eigen soort Early Access à la Steam (waar de game ook op moet verschijnen), zij het dan onder het mom van het Game Preview-programma.

Naast de interesse voor een vervroegde soort launch, laat Perplamps wederom meer zien van wat Ooblets zoal te bieden heeft. Daarbij hoorde in dit geval meer informatie over het kopen en craften van versiering rondom je huis, wat nu direct vanuit een speciaal menu gedaan kan worden.

De kans is groot dat we weer meer horen over de launch van Ooblets met een aanstaande devlog, hoogtwaarschijnlijk ergens volgende maand.

Oorspronkelijk had Ooblets al in 2018 moeten verschijnen voor Xbox One en pc, maar een verzwegen uitstel overviel Perplamps. Over dat (en alle verwachtingen rondom de game) schreven we al eerder in onze Ooblets preview van begin dit jaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren