Godhood haalt doel op Kickstarter, Unsung Warriors niet

Een maand geleden deden we op Gamersnet al het verhaal van Godhood en Unsung Warriors, van twee Nederlandse ontwikkelaars dat een crowdfundingavontuur aangingen op Kickstarter. Ondertussen zijn beide campagnes (zo goed als) afgelopen, met wisselend succes.

Godhood heeft gisteren het Kickstarter doel van 50.000 euro op de valreep bereikt, waarmee Abbey Games op termijn extra ideeën naar de game kan brengen. Met een kleine 52.000 euro op de teller en nog om en bij de twaalf uur nog op de campagneklok, lijkt het erop dat er geen extra stretch goals meer worden gehaald. We hoeven niet lang meer op de strategische god game te wachten, want de Early Access pc-versie staat al gepland voor mei 2019.

Godhood afbeelding

Bij Unsung Warriors ging het iets minder vlot. Ontwikkelaars Osarion en Mountaineer bleven steken op 13.000 euro, wat overeenkomt met ongeveer 43 procent van het ingestelde Kickstarter-doel. Toch ervaart de indie-studio de campagne als positief, want hun demo werd al meer dan 72.000 keer gedownload, waaruit heel wat positieve reacties en opbouwende kritieken kwamen.

De ontwikkeling van Unsung Warriors gaat gewoon door en zodoende moet de game in 2019 of 2020 verschijnen via als onderdeel van Steam Early Access, de game zal uitkomen in verschillende hoofdstukken.

Unsung Warriors afbeelding

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren