Nacon kondigt nieuwe, assymetrische PlayStation 4-controller aan

Randapparatuurfabrikant Nacon zet nóg harder in op de markt voor PlayStation 4-controllers. Maakte het bedrijf de afgelopen jaren al furore met onder meer de Nacon Revolution Pro Controller 2, komt het Europese bedrijf binnenkort ook op de proppen met een goedkoper en meer mainstream alternatief: de Nacon Asymmetric Wireless Controller, evenals voor Sony’s thuisconsole.

Waar de Revolution-serie zich met name richt op veeleisende en professionele gamers, is dit kleinere broertje (richtprijs à 59,90 euro) aanzienlijk “makkelijker” ingestoken. Niet alleen qua prijs, maar ook wat betreft toegankelijkheid. In tegenstelling tot de Pro-controller beschikt dit model bijvoorbeeld wél over een ingebouwde accu, met unieke knop om de lading daarvan af te lezen. Wel hanteert het dezelfde asymmetrische lay-out, zoals bijvoorbeeld ook die van de Xbox-controllers.

Vanzelfsprekend is Nacons nieuwe gamepad dan ook draadloos te gebruiken, met een bereik van circa 7 meter, ongeacht de hoeveelheid andere draadloze controllers in de kamer. Ook wordt een bijbehorende kabel meegeleverd, al lijkt de lengte daarvan nog onbekend.

Verder beschikt de Asymmetric Wireless Controller over vrijwel alle knoppen en mogelijkheden van een standaard PlayStation 4-controller, waaronder een functionele touchpad. De achtergelegen lichtbalk, ingebouwde bewegingssensor en luidspreker zijn echter wél gesneuveld. Daardoor is de controller mogelijk minder geschikt voor gebruik met PlayStation VR.

Nacon geeft zelf aan dat de controller “binnenkort” moet verschijnen. Daarbij werd benadrukt dat de nieuwe gamepad in ieder geval nog dit kwartaal te vinden zal zijn in de winkels.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Voor de linke hand is die wel beter, want je hoeft dan minder ver je duim weg te houden van je hand, maar een Keyboard eraan zou nog beter zijn.