Resident Evil 2 dik 4 miljoen keer verscheept; Capcom viert met roundtable

Capcom heeft de wind vol in de rug. Niet alleen bleek de complete Resident Evil-serie zeker 90 miljoen spellen verkocht te hebben, ook de goed ontvangen remake van Resident Evil 2 gaat als warme broodjes over de toonbank. Vandaag liet de Japanse uitgever weten dat Resident Evil 2 inmiddels dik 4 miljoen eenheden verscheept heeft.

Enkel verscheept, nog niet verkocht. Desalniettemin is het geen verkeerd mijlpaal voor een game als deze, vooral in een tijd waarin vooral die fysieke, verscheepbare verkoop minder en minder relevant wordt.

Capcom maakte het nieuws zelf bekend middels een feestelijke tweet, die ook nog eens voorzien werd van een interessant extraatje:

De heugelijke cijfers en het warme onthaal voor de remake worden bij Capcom volop gevierd. De Japanners beloonde liefhebbers van de franchise op een uitgebreide roundtable met een boel van de ontwikkelaars. Een bijzonder gezellige samenkomst, zo blijkt, afgeladen met bier en een goed diner.

Het Japanse ontwikkelteam blikt terug op de making of achter hun eigen remake, maar geeft ook meer inzage op het hoe en waarom van Resident Evil 2. En ja, natuurlijk is die uitgebreide Resident Evil 2 Roundtable netjes voorzien van Engelse ondertiteling:

Gezien het hier gaat om “Part 1” van de roundtable over Resident Evil 2, stopt de knusse samenkomst van het ontwikkelteam klaarblijkelijk nog niet. Wanneer “Part 2” zal verschijnen, laat Capcom tot dusver niet weten.

Ondertussen lijkt ook de vraag naar méér van dit kaliber remakes te groeien. Of er ooit nog een zelfde soort aanpak wordt toegepast op Resident Evil 3: Nemesis is nog onduidelijk, al heeft Capcom wel aangegeven het met liefde te doen, wanneer de vraag groot genoeg is gebleken…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren