Cargo Runs in Sea of Thieves worden binnenkort meer waard

Waren ze afgelopen zomer nog een speerpunt voor de gratis Forsaken Shores-uitbreiding van Sea of Thieves, blijkt nu niemand meer om te kijken naar de zogenaamde Cargo Run-missies. Dat moet binnenkort veranderen, aldus ontwikkelaar Rare.

Tijdens hun wekelijkse livestream speelden koppen van Rare (immer met een externe gast) hun eigen spel, terwijl ze mingelen met de spelersgemeenschap. Op deze schone avond kwam toevallig de Cargo Run-structuur aan bod als onderwerp, waarbij legio spelers aangaven dat ze de vracht doorgaans maar gewoon in het water mieteren. De moeite om de pakketjes compleet ongedeerd van A naar B te verschepen, is haast niet rendabel tegenover andere manieren om geld te verdienen.

Rare liet op hun beurt weten dat ook zij die teloorgang van de missies gemerkt hebben. James Thomas, Lead Engineer voor Sea of Thieves, maakte kenbaar dat ook hem dat betroeft, maar dat er nu actief gesleuteld wordt aan een manier om ze winstgevender te maken.

Zo is Shelley Preston, een van Rare’s Senior Designers, momenteel druk in de weer om uit te vogelen hoeveel meer de vracht waard moet worden. De uitbetaling gaat ongetwijfeld omhoog in een aanstaande update, alleen moet nog blijken in welke orde van grootte.

Sea of Thieves is inmiddels alweer bijna een jaar geleden verschenen, maar wordt nog steevast uitgebreid en vergroot. Eind vorig jaar verscheen nog de onverwachte gratis Shrouded Spoils-uitbreiding, terwijl binnenkort ook de competitieve The Arena-modus geïntroduceerd dient te worden…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren