Resident Evil verkoopt meer dan 90 miljoen exemplaren

Capcom mag trots zijn en dat delen ze ook met de hele wereld! De uitgever heeft naar buiten gebracht dat de Resident Evil-franchise inmiddels verantwoordelijk is voor meer dan 90 miljoen verkocht exemplaren. De eerste game stamt inmiddels alweer uit 1996 en het best verkopende deel uit de reeks is Resident Evil 5.

We zijn gelukkig nog lang niet klaar met de reeks, want na de succesvolle remake van Resident Evil 2 verwachten we nog meer delen in een nieuw jasje. Ook werd gisteren bekend gemaakt dat Resident Evil 0, Resident Evil 1 Remake en Resident Evil 4 richting de Nintendo Switch komen.

We mogen Capcom dan ook feliciteren! De uitgever laat zien dat er wel degelijk een markt is voor remakes, zolang deze maar met liefde en passie gemaakt worden. Van welke Resident Evil-game zou jij het liefst een remake zien? Laat het ons weten in de reacties.

Onlangs hebben we Tom de stuipen op het lijf gejaagd tijdens een speelsessie van Resident Evil 2. Bekijk hier de schrikbarende beelden.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooie cijfertjes voor capcom.

 2.   
  BozeBever's avatar

  Mooie getallen voor een reeks die zich in mijn optiek toch nog altijd in een niche begeeft (survival horror is nou niet de beste marketing term). Maar om even advocaat van de duivel te spelen. 90 miljoen verdeeld over 27 titels is toch een ‘normale’ score? Of zie ik dit nu verkeerd

 3.   
  mattioza's avatar

  @BozeBever: Is toch nog altijd een behoorlijke reeks. En zou niet meteen durven zeggen dat het survival horror genre een niche is, toch behoorlijk populair bij heel wat mensen, ook het aantal (grote) games dat in het genre uitkomen, zijn toch aanzienlijk.