Eerste halve finalist Benelux Premier League bekend

Het zijn weer mooie tijden voor de liefhebber van League of Legends’ esports! Niet alleen verscheen er op Gamersnet een groot overzicht voor de Benelux, ook werd er gisteravond gestreden om de eerste halve finaleplaats in het tweede seizoen van de Benelux Premier League (BPL). Samen met de voorjaarseditie van de Kayzr League is de BPL de eerste grote clash tussen de League of Legends-toppers van de Benelux.

Voor de halve finaleplaats nam Sector One (groepswinnaar van groep B) het op tegen Legion Gaming (groepswinnaar van groep A) in een best of three. Laatstgenoemde stond tot voor kort nog bekend als Sour Savoury, maar het team werd afgelopen zondag overgenomen door het Britse Legion Gaming. De offensieve Saviour, support van Sector One, kon er niet bij zijn. Hij werd vervangen door de meer defensieve Woong, support van het zusterteam Sector One Academy, dat vorige week nog op BPL aanwezig was als commentator.

In de eerste van drie potjes, overrompelde Sector One de tegenstander alsof het spelers van het Silver-niveau waren. Alle drie de lanes van Legion Gaming kwamen snel achter en ze verloren zowat alle teamfights.

Bij het tweede spelletje werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Legion Gaming pakte uit met verrassende picks zoals de jungle Elise, top Jax en mid Anivia. De Kha’Zix van Sector One’s jungler Atrocez werd hierdoor volledig buitenspel gezet. Waardoor Legion Gaming volgens hun favoriete recept, traag maar gestaag, de score konden gelijk trekken. De derde match had veel weg van de eerste, al gaf Legion Gaming op minuut 25 even de indruk een comback uit de muis te schudden, maar het gewonnen teamfight bleek niet voldoende om het tij te keren.

Sector One foto 1

Sector One verzekert zich hiermee als eerste van een plek in de halve finale en blijft zo in de running voor een ticket voor de European Masters en tot 2.000 euro prijzengeld. Legion Gaming krijgt binnen twee weken een herkansing om een halve finaleplaats te grijpen tegen de Waalse Brussels Guardians, die vorige week na drie spannende wedstrijden wonnen tegen Echo Zulu.

Naast de strijd om een plaats in de halve finale stond ook nog een wedstrijd onderaan in de bracket op het programma. Daarin nam mCon esports het op tegen Solwing Esports. Mede door het feit dat mCon esports met twee vervangers moest doen, heeft Solwing Esports met een 2-1 gewonnen. Solwing Esports neemt het volgende week op tegen Team Arcade, dat vorige week verloor tegen de Defusekids, om verder te gaan in de competitie. Voor mCon esports is het toernooi afgelopen, maar ze kunnen zich optrekken aan het feit dat ze er nog bij zijn in de Kayzr League.

De complete Day 2 van de Benelux Premier League is nog even terug te zien op het Inside Esports Twitch-kanaal.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren