Britse verkoopcijfers Anthem halveren die van Mass Effect: Andromeda

Bioware’s online wereld Anthem kwam misschien sterk binnen in de Britse verkoopcijfers van GfK Charts, maar in totaal zijn de sales misschien teleurstellender dan op het eerste gezicht lijkt. Ondanks de nummer één positie op fysieke verkoop in het Verenigd Koninkrijk, zijn de resultaten twee keer zo laag als die van Mass Effect: Andromeda, Bioware’s voorgaande project.

Zoals vaker het geval is bij GfK, zijn de precieze cijfers een mysterie. Bovendien dient acht te worden genomen met het feit dat Anthem een online only ervaring is, wat mogelijk betekent dat de digitale sales (die hierin niet zijn meegenomen) mogelijk veel hoger liggen.

Een eerlijkere vergelijking dan die met het omstreden laatste Mass Effect, is bijvoorbeeld Destiny 2’s eerste week in sales. Ook dat schetst niet het beste plaatje voor Anthem: de game wist slechts een kwart van de verkoop te behalen van Bungie’s concurrent, die in september 2017 verscheen.

Sowieso laat Anthem zich nu hullen in een wat vertroebelde releaseperiode. De pre-release toegang voor pre-orderaars en betalende abonnees van Electronic Arts’ services werd gehinderd door talloze bugs, waardoor onder meer ook critici moeite ervoeren met het produceren van een volwaardige recensie. Daarvan is bijvoorbeeld ook akte met onze eigen Anthem review, die nu nog “in progress” verkeert.

De resterende top tien in Britse verkoopcijfers van afgelopen week is als volgt:

  1. Anthem
  2. Far Cry: New Dawn
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Metro: Exodus
  6. Forza Horizon 4
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Mario Kart 8 Deluxe
  9. Call of Duty: Black Ops 4
  10. Super Smash Bros. Ultimate

Of Electronic Arts en Bioware de druk van de fysieke verkoopcijfers voelen, is vooralsnog onduidelijk. De gevolgen voor Anthem zullen zich in de komende periode ongetwijfeld verder ontwikkelen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren