Stemactrice Overwatch reageert op beschuldiging van “vernietigen game”

Vandaag in de categorie “de foute plek voor je feedback”: de interactie die stemactrice Matilda Smedius nu opwekt met fervente Overwatch-spelers. Smedius staat vooral bekend om haar inzet als heldin Brigitte, die sinds een klein jaar actief is in Blizzards populaire shooter. Het probleem? Sommige liefhebbers van het spel beschuldigen haar van het “vernietigen van Overwatch”.

Met “haar” wordt dan ook niet per se Brigitte bedoeld, maar Matilda zelf, de Zweedse stemactrice achter het karakter. Terwijl spelers haar personage zien als het keerpunt voor Overwatch’ succes, geeft de actrice nu op Twitter aan dat men die kritiek vooral richting haar speelt:


Smedius gaf daarbij aan dat ze liever het positieve zou willen verspreiden, maar dat ze momenteel moeite heeft met dit soort kritiek überhaupt te begrijpen.

De reeks negatiever getinte tweets wordt later mogelijk nog verwijderd, maar voor nu vraagt de Zweedse haarzelf vooral publiekelijk af wat zij precies te maken heeft met het spelontwerp van Blizzard:


Op Twitter wordt Smedius’ uitlaat klaarblijkelijk omarmd. Terwijl positiever gezinde fans en collega’s van Smedius zich evenals uitspreken over de ophef, lijkt het gros van het volk eensgezind: stemacteurs zijn niet verantwoordelijk voor hoe hun personages qua gameplay in elkaar steken. Dat sentiment werd vervolgens vlot meegenomen naar de Overwatch subreddit, waar het gros van de feedback voor Blizzard zich vaker laat verzamelen.

Nog altijd scharen sommige Overwatch-spelers zich onder een zogenaamde #DeleteBrig-beweging, maar de hoop is vooral dat die feedback vanaf nu vooral naar de personen gespeeld wordt die er daadwerkelijk invloed op hebben: Blizzards eigen ontwikkelteam.

Blizzard is nog altijd druk in de weer om Overwatch van reguliere updates en patches te voorzien, met als laatste grote voorbeeld de komst van het nieuwe Paris-level. Over veranderingen of nerfs voor Brigitte is tot dusver niet publiekelijk gesproken…

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Alsof je de stek actrice van Alyx Vance (Merle Dandridge) de schuld geeft dat er geen Half-Life 3 is.
  Te bizar, dat mensen stemacteurs de schuld geven.

 2.   
  tranceguy's avatar

  Mensen die hier kritiek op hebben snappen gewoon niet wat ze zelf aan het doen zijn, duidelijk niet. Want je kan zonder reden geen kritiek hebben op iemand. En die is dan uiteraard ook niet terecht.. Aan zulke idioten moet je idd geen tijd spenderen. Wat een sukkels.

 3.   
  Jarek's avatar

  Sommige mensen zijn zo ongelofelijk dom.. Soms vraag ik me af of de mensheid in 2019 al wel klaar is voor al die digitale techniek in onze wereld, waaronder Social Media.

  Je ziet namelijk zo ontzettend vaak dat mensen de verkeerde personen de schuld geven, met als voorbeeld de Walking Dead acteurs die met de dood werden bedreigd omdat hun peronage iets in de serie deed en sommige mensen schijnbaar niet doorhadden dat het geacteerd was en niet waargebeurd.

  Gelukkig krijgt deze stemactrice ook veel positeve feedback, want dit is toch te zot voor woorden?..