Nieuwe game Patrick Soderlund is free-to-play en sci-fi

De naam Patrick Soderlund zal niet iedereen wat zeggen, maar hij was de directeur van DICE tijdens de hoogtijdagen van de ontwikkelaar. Later schoof hij door tot een hoge functie binnen EA, totdat hij afgelopen augustus vertrok om zelf een studio te starten. Deze studio heet Embark en nu is de eerste informatie naar buiten gekomen over hun game.

In een blogpost is te lezen dat de game gratis te spelen zal zijn en zich in de toekomst zal afspelen. Inmiddels zijn al 50 mensen aangenomen om te werken aan het project, die een gamewereld zal krijgen van 256 vierkante kilometer. De game wordt ontwikkelt in de Unreal Engine en de ambitie spat er vanaf.

Het is natuurlijk veel te vroeg om te spreken over een mogelijk releasedatum, maar het is goed om te zien dat de voormalige man achter het Battlefield-succes weer bezig is met het maken van videogames.

  1.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Hoop niet dat we over een paar jaar enkel gratis games zitten te spelen waarbij je het grote geheel er mondjesmaat bij moet kopen, onder het mom ‘game as a service’…