Maak kennis met Havoc, het eerste nieuwe wapen in Apex Legends

Gedurende de dag werd het nieuwe wapen al volop geteaset, maar nu is het geweer dan toch echt in King’s Canyon te vinden. De zogenaamde “Havoc” is het eerste wapen wat tot Apex Legends toetreedt sinds de launch een goede twee weken terug.

Het wapen in kwestie is een derde geweer dat gebruikmaakt van de Energy-munitie. In tegenstelling tot de Devotion en Triple Take is de Havoc echter meer te vergelijken met een semiautomatisch gevoel, à la de al aanwezige Hemlock bijvoorbeeld.

Naast het feit dat de Havoc, samen met evenals de Hemlock overigens, een van hoogste damage-per-shot ratio’s heeft, is het ook nog een vrij vreemde eend in de bijt qua attachments. De Havoc Rifle kan zowel de Turbocharger als Selectire Receiver Hop-Ups utiliseren, waarmee weer op andere manieren gevuurd kan worden.

Wanneer de Selectfire Receiver aan het apparaat hangt, kan de Havoc ook gebruikmaken van een zogenaamde charge beam vuurmodus, waarmee dit geweer kan veranderen in een wat meer hitscan-achtig wapen. Vooralsnog maakt dat de Havoc een unicum in Apex Legends op zichzelf, gezien alle andere wapens nog altijd “fysieke” kogels afvuren, inclusief bullet drop en eigen projectielsnelheid.

Meer weten over de toetreding van de Havoc in Apex Legends? Lees gerust door op het officiële Apex Legends nieuwskanaal.

Net zoals Apex Legends zelf, is de Havoc per direct en kosteloos te vinden in de game. Hoe zijn jou resultaten in de gratis battle royale tot dusver gebleken met het nieuwe geweer?

 1.   
  Sixty's avatar

  wel interesant en beetje fijn dat ze andere hop ups hergebruiken. ik ben benieuwd hoe de feel van het wapen veranderd per hop up

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Ik weet niet hoe het zit met Fortnite en misschien een paar van de andere spelers op de markt, maar een hitscan hebben in een battle royale klinkt wel als een gamechanger. Heel benieuwd hoe de confrontaties zijn, mocht je eenmaal die set-up bij elkaar kunnen gooien in de mid- tot late-game.

 3.   
  Thijs.'s avatar

  Was eerst erg sceptisch over dit spel maar man… wat een game! Een nieuwe gun opzich prima echter hoop ik niet dat ze de kant van Fortnite op gaan en elke 2 weken een nieuw wapen toevoegen…