PUBG Update #26 rolt binnen op testservers; Flare Gun komt terug

Hoewel games als Fortnite en Apex Legends een groot gedeelte van de schijnwerpers op PlayerUnknown’s Battlegrounds hebben kunnen dimmen, zegt dat nog niks over de man-uren die de PUBG Corporation in hun eigen battle royale pompt. In tegendeel zelfs; Update #26 is een feit voor de testservers van de online shooter, met wederom legio verbeteringen en vernieuwingen in petto.

Naast de gebruikelijke hoeveelheid bugfixes en gameplay-technische tweaks kenmerkt deze update vooral de komst van nieuwe wapens en voertuigen. Het kopstuk daarin is ongetwijfeld de Flare Gun, die eerder al voorzichtig getest werd in een eigen Open Beta. Deze is nu naar spelerswensen aangepast en verbeterd, terwijl de invloed voor teams die het pistool weten te bemachtigen nog altijd gigantisch kan zijn.

Door de Flare Gun af te schieten in de eerste veilige cirkel, roepen spelers direct een care package in vol interessante wapens en voorwerpen. Wordt de vonk van buiten de cirkel de lucht in geknald, dan stort zich een bepantserde truck ten aarde. Handig om jou en je team weer in veiligheid te krijgen, uiteraard.

Naast het knalrode pistool wordt vooral Vikendi voorzien van twee nieuwe voertuigen. De (ooit ietwat omstreden) Snowbike is nu terug als vaste vervanging voor alle motoren in de sneeuwomgeving, terwijl de zogenaamde Zima-truck de bestaande UAZ’s uit de weg ruimt.

Niet alleen geeft die toevoeging Vikendi meer een eigen smoel, de voertuigen lenen zich ook in hun besturing als unieke hulpmiddelen in de barre kou. De sneeuwscooter is bijvoorbeeld wendbaarder, maar levert in op duurzaamheid. Ondertussen doet de Zima precies het tegenovergestelde; trage 4×4 tractie, maar daardoor des te steviger en stabieler.

Meer weten over wat allemaal nieuw en/of anders is aan Update #26? Check voor alle patch notes en meer kleine aankondigingen ook de officiële blogpost van het PUBG-team zelf.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren