Origin lijkt ongewenst echte namen van gebruikers af te beelden

Gebruikers van Electronic Arts’ Origin opgelet: het pc-platform blijkt, in sommige gevallen, zo maar je echte naam aan de buitenwereld te tonen. Op zichzelf geen doodschande, ware het niet dat veel gamers nu aangeven dat ze die functie nooit gewillig aan hebben gezet.

Op onder meer r/Games waarschuwen pc-gamers elkaar voor de mogelijke misser van EA, terwijl ondertussen gespeculeerd wordt over de reden erachter. Veel gebruikers zweren heilig dat ze hun echte naam nooit af zouden beelden, maar schijnbaar lijkt Origin soms zijn eigen willetje te hebben. De ene keer na een PayPal-aankoop, de andere keer zonder enige logische aanleiding.

De specifieke oorzaak van Electronic Arts’ namenmankement blijkt zoek, maar we raden alle gebruikers van het distributieplatform van harte aan hun eigen Origin accountinstellingen nog eens door te nemen. Zijn er bij jou zaken ongevraagd veranderd?

Pas sinds gisteren lijkt de verwarring onder gamers zich te verspreiden. Tot dusver heeft Electronic Arts zelf dan ook niet officieel gereageerd op de vermeende bug in hun systeem.

Origin zelf zal ongetwijfeld een flinke aanloop aan nieuwe spelers meegekregen hebben. Niet alleen lanceert BioWares nieuwe project Anthem gefaseerd op het platform, ook het gratis te spelen Apex Legends trok in de afgelopen weken miljoenen (nieuwe) gamers naar het platform.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Even nagekeken en gelukkig bij mij niet het geval…

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Zelf geen last van gehad, maar het is verontrustend om te zien hoeveel mensen hier plots wél problemen mee ervaren.

  Je mag toch hopen dat dit geen opzettelijk gesjoemel van EA is geweest. Bedrijfstechnisch lijkt dit me toch tamelijk high-risk, low-reward. Je wint enkel wantrouwen onder gebruikers.