Steam updatet About-pagina; meer vernieuwing onderweg

In de laatste paar maanden ligt digitaal distributieplatform Steam aardig onder vuur. Terwijl kleinere ontwikkelaars in onvrede zijn over Valves aangepaste verdienmodel, lijken nu ook grotere partijen in mondjesmaat weg te trekken van Steam. Maar, verandering lijkt onderweg…

Recentelijk paste Steam de eigen, ietwat verouderde About-pagina van hun diensten aan. Het gedateerde design is nu vervangen met een slanke representatie van het platform, waarin mogelijk wat hints naar nieuwigheden schuilen.

Op Reddit speculeren sommige Steam-gebruikers over hoe de vernieuwde About-sectie mogelijk verwijst naar veranderingen in Steams user interface (UI). De korte animatie die daar van het platform te vinden is, lijkt immers een versimpelde en strakkere versie van hoe we de gebruiksomgeving nu kennen.

Loze speculatie, ware het niet dat ook een van Steams UI Designers, Alden Kroll, zich persoonlijke uitte over de veranderingen:

Daarbij gaf Kroll aan dat hij zelf niet aan de geüpdatete About-pagina heeft gewerkt, maar dat Steam wel “bit-by-bit” andere zaken zal gaan vernieuwen. De samenvattende uitlegpagina is dus zeker niet het enige wat bij Steam op de schop gaat.

Wát precies gaat vernieuwen en vooral ook hoe, dat blijft vooralsnog een mysterie. Zou jij specifieke zaken aan Steam anders willen zien?

Mocht je in de tussentijd meer van Steams unieke functies willen gebruiken, vergeet dan ook vooral niet dat ook Gamersnet zelf te vinden is op het platform als Steam Curator. Volg ons daar voor af- en aanraders van allerlei nieuwe games op het pc-platorm!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren